Gå til indhold
Usikkerhed om Femern-tunnelens tidsplan

Pressemeddelelse -

Usikkerhed om Femern-tunnelens tidsplan

På Fehmarnbelt Days i Malmø den 28.-29. maj lagde Schleswig-Holsteins økonomi- og transportminister Dr. Bernd Buchholz ikke skjul på, at der fortsat er stor usikkerhed om, hvornår Femern-tunnelen bliver en realitet.

Schleswig-Holsteins økonomi- og transportminister Bernd Buchholz er sikker på, at tunnelen kommer, men ikke på hvornår den står klar. Det kom frem i en paneldebat om regionens fremtid med den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth, den danske transportminister Ole Birk Olesen samt Pat Cox, som er EU's koordinator for ScanMed korridoren (the Scandinavian-Meditarranean Corridor).

Ud over paneldebatter og workshops om udviklingen i Femern-regionen var der et mindre udstillerområde på konferencen. Som en mangeårig spiller på Femern Bælt var Scandlines naturligvis en af udstillerne.

Scandlines’ stand var velbesøgt, og der var mange klare tilkendegivelser af, at det ikke længere handler om tunnel eller færger, men om tunnel og færger.

”Fehmarnbelt Days bragte ingen store nyheder til torvs. Men det var vores klare indtryk, at det er begyndt at gå op for tunneltilhængere og andre aktører som mente, at tunnel var lig med færgelukning, at Scandlines sejler videre – tunnel eller ej,” siger Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef i Scandlines.

Som regionens vigtigste arbejdsgiver er Scandlines dybt forankret i samfundet og erhvervslivet og vil også fremover binde Femern Bælt-regionen sammen.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 13 færger transporterede Scandlines i 2017 i alt 15 millioner passagerer, 3,1 millioner personbiler, 1,1 million fragtenheder og 56.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale