Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Turistsamarbejde lokker tyskere til Østdanmark

Scandlines, Østdansk Turisme og VisitDenmark har succes med at forene kræfterne for
at lokke flere tyskere til det østlige Danmark. Som en del af projekt ”Flere turister til Østdanmark” har 47.000 tyskere i 2008 modtaget brochurepakker om Sjælland, Møn og Lolland-Falster. Heraf følte 75 procent sig inspireret til at tage til Danmark, mens hele 34 procent valgte at booke en rejse.

Danskerne er ikke det eneste folkefærd, som i stigende grad efterspørger feriedestinationer, der befinder sig inden for køreafstand. Også tyskerne mærker nemlig presset fra finanskrisen og orienterer sig derfor mod nabolandene, når de pakker feriekufferterne. Det mærker Scandlines, Østdansk Turisme og VisitDenmark, som siden 2003 har arbejdet sammen om at markedsføre Østdanmark som feriedestination for tyske turister. I 2008 blev der sendt brochurepakker ud til 47.000 tyske husstande, og efterfølgende undersøgelser viser, at 75 procent af modtagerne fik lyst til at tage til Danmark på ferie, da de læste materialet, mens 34 procent rent faktisk valgte at booke en rejse til Sjælland, Møn eller Lolland-Falster.

Brochurepakkerne, der indeholder materiale fra Scandlines, VisitDenmark, Novasol og Østdansk Turisme, sigter mod at vække interessen hos især tyske børnefamilier og par ved at informere om alt fra den enestående danske natur til de mange aktiviteter og events i Østdanmark. Herudover indeholder materialet også tips til rejse- og overnatningsmuligheder.

”Markedsføringen af Østdanmark er en af vejene gennem det trængte marked, og samarbejdet mellem Scandlines, overnatningsvirksomhederne og attraktionerne skal hele tiden videreudvikles. Især i denne tid er det vigtigt, at vi fastholder grebet i de tyske turister og får gjort målgruppen opmærksom på, at Danmark er både billigere og bedre at rejse til end mange andre europæiske feriedestinationer”, siger direktør for Østdansk Turisme, Glen Polano.

Ud over brochurepakkerne omfatter kampagnen blandt andet udgivelsen af to Østdanmark-magasiner om året med et oplag på en million eksemplarer, direct mails til 400.000 tyske husstande, online-annoncer på en række af Tysklands største webportaler og henvendelser til den tyske rejsepresse.

I 2008 var der 808.517 tyske overnatninger i Region Sjælland. Du kan læse mere om projekt ”Flere turister til Østdanmark” på www.visitdenmark.com/ostseeinseln.

For yderligere information kontakt Lindy Kjøller, Head of Product and Customer Service hos Scandlines, på mobil 20 33 50 44 eller e-mail lindy.kjoller@scandlines.com


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)