Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Scandlines: Vores projekt med Zero Emission-færger fortsætter

Flere medier har i går og i dag bragt en historie om, at Scandlines har droppet projektet med Zero Emission-færger. Dette er en fejlfortolkning, udviklingsarbejdet med Zero Emission-skibe er stadig i gang. 

I en artikel i Ingeniøren i går, den 11. september, fremgår det, at rederiet Scandlines har opgivet projektet med Zero Emission-færger. Dette beror dog på en fejlfortolkning. Scandlines har altid sagt, at realiseringen af Zero Emission-færgerne ville være afhængig af, at der var tilstrækkelig tid til at afskrive udgifterne til projektet. Scandlines arbejder fortsat på projektet med Zero Emission- færger og er positivt stemt for at bygge disse skibe.

Det er dog korrekt, at det med en fast forbindelse på Rødby-Puttgarden vil være vanskeligt at få dette til at gå op økonomisk, medmindre åbningen af den faste forbindelse udskydes i minimum 10 år. Scandlines har ikke opgivet arbejdet med den videre udvikling af Zero Emission-færger og har fortsat en vision om fossilfri færgedrift i fremtiden.

Læs mere om Scandlines på www.scandlines.dk


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)