Få vores nyheder på mail

Scandlines udnævner Steve Ridgway til bestyrelsesformand

Pressemeddelelse   •   Jan 28, 2014 09:00 CET

Scandlines, der er et af de største færgerederier i Østersøen og ejet af den internationale investeringsvirksomhed 3i, har udnævnt Steve Ridgway til formand for bestyrelsen med øjeblikkelig virkning.

Steve Ridgway har over 30 års erfaring fra Virgin Atlantic Airways, senest som CEO (Chief Executive Officer). Han kom til Virgin Atlantic i 1989 som Managing Director for Virgin Freeway, hvor han blev bestyrelsesformand i 1994, da han tiltrådte stillingen som Executive Director Customer Services. Han blev udnævnt til Managing Director for Virgin Atlantic Airways i 1998 og blev CEO i 2001. Han fratrådte denne stilling i 2013.

Scandlines vil drage fordel af Steve Ridgways lederevner. Herudover vil hans ekspertise inden for produktudvikling, kundeservice og bæredygtighed komme rederiet til gavn i de fortsatte bestræbelser på at konsolidere Scandlines’ position som markedsleder. Hans kommercielle erfaring inden for detailhandel og fritidsrejser vil bidrage positivt til at udvikle Scandlines’ retail- og cateringservices om bord på færgerne samt i de to BorderShops i Rostock og Puttgarden.

Peter Wirtz, der er partner i 3i og Managing Director for 3i i Tyskland, siger om udnævnelsen: “Det glæder os, at Steve har takket ja til at indtræde i bestyrelsen for Scandlines. Hans store erfaring og forståelse for at opbygge et stort brand inden for fritidsrejser og detailhandel vil være uvurderlig i vores bestræbelser på at få Scandlines til at vokse.”

Steve Ridgway selv udtaler: “Jeg er meget glad for udnævnelsen til bestyrelsesformand for Scandlines. Rederiet viser spændende vækstmuligheder, som man allerede kan se ved moderniseringen og udvidelsen af flåden og det fortsatte fokus på at forbedre kundens oplevelse om bord. Jeg ser frem til at samarbejde med Søren Poulsgaard Jensen og den øvrige ledelse om at fortsætte Scandlines’ vækstplaner.”

Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines, tilføjer: “Vi glæder os over at have fået Steve Ridgway om bord som bestyrelsesformand. Hans viden og erfaring er uvurderlig i arbejdet med at føre vores vækststrategi ud i livet, fortsat forbedre kundeoplevelsen om bord samt modernisere flåden.”

Baggrundsinformation:

Om 3i Group
3i er en førende international investeringsvirksomhed med fokus på mellemstore kapitalfonds- og infrastrukturinvesteringer samt gældspleje i Europa, Asien, Nord- og Sydamerika. For yderligere information, se venligst: www.3i.com

Om Scandlines
Scandlines er et af de største færgerederier i Østersøen og transporterer flere end 11 millioner passagerer årligt. Virksomheden driver ni færger mellem Tyskland, Danmark og Sverige og nyder godt af væksten i trafikkorridorerne mellem disse lande, som drives af den solide økonomiske vækst i Norden. Ud over butikker og catering om bord på færgerne driver Scandlines også to landbaserede detailbutikker under brandet BorderShop. Med 8.000 m² er virksomhedens BorderShop i Puttgarden blandt de største grænsehandelsbutikker i verden med flere end 700.000 kunder årligt.

Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument