Få vores nyheder på mail

Scandlines’ to nye skibe tager igen form

Pressemeddelelse   •   Dec 03, 2014 10:00 CET

Færdiggørelsen af de to nye skibe, M/F Berlin og M/F Copenhagen skrider planmæssigt frem på værftet FAYARD på Fyn. De to nye passagerfærger forventes klar til indsættelse på ruten Gedser-Rostock i anden halvdel af 2015.

Skibene begynder igen at ligne det, de skal blive til; nemlig to moderne trafikmaskiner med masser af lys, luft og plads.

Færgerne har i de seneste måneder været på en alvorlig slankekur for at reducere vægten, og den nye bro er netop blevet installeret på den første færge, M/F Berlin. I modsætning til det oprindelige design er broen flyttet op på det øverste dæk, så navigatørerne får endnu bedre udsyn. Samtidig er navigationsudstyret sendt til opdatering hos leverandøren, så der ikke installeres forældet materiel i nybygningerne. Med broen på plads igen har værftet nået en meget synlig milepæl for færdiggørelsen af skibene:

Snart vil op mod 500 mand være beskæftiget med færdiggørelsen. Det resterende arbejde omfatter blandt andet installation af såkaldte closed-loop scrubbere, udskiftning af kabelføringen, montering af varme-, ventilations- og airconditionanlæg samt nyt interiør i letvægtsmaterialer på dæk 7 og 8.

Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.