Gå til indhold
Scandlines tildeles prestigefuld Shippax Award

Pressemeddelelse -

Scandlines tildeles prestigefuld Shippax Award

På den årlige Shippax “Ferry Shipping Conference”, der blev holdt om bord på Tallink Silja’s færge Romantika fra den 9. til den 11. april 2014, modtog Scandlines en Shippax Award 2014 for omstillingen af M/F Prinsesse Benediktes dieselelektriske fremdriftssystem til et banebrydende hybridsystem.

En uafhængig jury bestående af dedikerede eksperter inden for skibsfart udvælger vinderne, og prisen anses derfor for at være den fineste inden for den kombinerede færge- ro-ro- og krydstogtsbranche.

”Det er altid meget tilfredsstillende at blive anerkendt for sit arbejde, og det er endnu mere tilfredsstillende, når anerkendelsen kommer fra branchens kollegaer og på grundlag af vores indsats og strategi vedrørende mere bæredygtig færgefart,” siger Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines.

Scandlines er det første færgerederi, der i stor skala har formået at lagre overskydende energi i batterier om bord. Scandlines’ hybridfærge M/F Prinsesse Benedikte kan med hybridsystemet optimere driften af skibsmotorerne, så brændstoffet udnyttes bedst muligt. Således forventer Scandlines at kunne reducere CO2-udledningen med op til 15 procent. Erfaringerne med hybridsystemet er så gode, at de tre øvrige passagerfærger på Rødby-Puttgarden ombygges til hybridfærger i løbet af 2014.

Hybridsystemet var det første i en række af miljøvenlige investeringer på Rødby-Puttgarden. I oktober 2013 blev M/F Schleswig-Holstein udstyret med en røggasrenser, en såkaldt scrubber. Scrubberen reducerer udledningsgasser som svovl og partikler med mindst 90 procent. De tre øvrige passagerfærger på ruten får installeret scrubber i løbet af 2014 og vil dermed opfylde de nye svovlkrav, der træder i kraft 1. januar 2015.

EU støtter Scandlines’ banebrydende hybridprojekt med 6,4 millioner EUR som led i TEN-T-programmet.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

 

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale