Gå til indhold
Scandlines tager imod nordtyske borgmestre, embedsmænd og journalister

Pressemeddelelse -

Scandlines tager imod nordtyske borgmestre, embedsmænd og journalister

Tirsdag den 04. april 2017 tager Scandlines imod i alt 16 nordtyske borgmestre, embedsmænd og journalister, der skal på et todages besøg i Danmark.

De nordtyske borgmestre, embedsmænd og journalister indleder besøget om bord på Scandlines-færgen Prins Richard. Her får de en introduktion til Scandlines som innovativt færgerederi, regional økonomisk lokomotiv og konkurrent til en Femern-tunnel.

Med seks færger og op til 110 afgange om dagen, alene på Rødby-Puttgarden, er Scandlines en integreret del af infrastrukturen mellem Skandinavien og det europæiske fastland.

Siden åbningen af færgeruten Rødby-Puttgarden i 1963 har Scandlines forbedret sit koncept for trafikmaskinen på den cirka 18,5 kilometer lange rute til perfektion: Scandlines tilbyder en afgang hver halve time i hver retning, 24 timer i døgnet, 365 dage om året – det bliver til over 34.000 afgange årligt. Overfarten tager kun 45 minutter, og losning og lastning kan klares på 15 minutter. Det er dermed den hurtigste og mest effektive rute fra Skandinavien til det europæiske fastland.

Med i alt seks hybridfærger har Scandlines verdens største hybridflåde. Målet er helt emissionsfrie færger. Scandlines investerer derfor i de nyeste miljøteknologier, som fører til en grønnere fremtid. Siden 2012 har Scandlines investeret næsten 200 millioner DKK i grønne teknologier på Rødby-Puttgarden.

Scandlines har tæt på 1.000 medarbejdere med bopæl på Lolland eller i Guldborgsund kommune og rekrutterer og oplærer hver sommer cirka 200 ferieafløsere til 3-6 måneders arbejde. En større del af disse sommerferieafløsere bliver fastansat.

På dansk side samarbejder Scandlines med 130 lokalt funderede leverandører. Samlet set bidrager Scandlines årligt med mere end 230 millioner DKK lokalt til leverandører og medarbejderløn.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 millioner passagerer, 3,3 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)