Få vores nyheder på mail

Scandlines styrker topledelsen

Pressemeddelelse   •   Aug 17, 2010 08:00 CEST

Bengt Pihl er ny koncernchef, Flemming R. Jacobs og Håkan Samuelsson (formand)
er udpeget til bestyrelsen.

Rederiet Scandlines trækker på international erfaring og kompetence i topledelsen: I dag udpegede generalforsamlingen svenskeren Bengt Pihl som ny koncernchef og Flemming R. Jacobs og Håkan Samuelsson som bestyrelsesmedlemmer. Samtidig erstatter Håkan Samuelsson Jan Stenberg som bestyrelsesformand. Med disse skridt - sammen med det nuværende investeringsprogram til 1,7 milliarder kroner, der inkluderer to nye færger - forbereder virksomheden sig til yderligere vækst.

Den nye koncernchef Bengt Pihl (54) har lang erfaring med at lede internationale virksomheder, såsom ABB og Bombardier, og han har senest været koncernchef i Sanitec Group. Han tiltræder sin nye stilling den 16. august 2010. Bengt Pihls CV er yderst internationalt. Han gennemførte sine akademiske studier ved de velrenommerede universiteter Lund (Sverige), Stanford og Harvard. Bengt Pihl, der er far til fem, har haft stillinger i USA, Argentina, Schweiz, Tyskland og Sverige. Så tidligt som i starten af 80’erne havde han lederstillinger i internationale virksomheder. Bengt Pihl overtager stillingen som CEO efter Stefan Sanne, som har varetaget posten midlertidigt.

I dag indtager Håkan Samuelsson (59) ligeledes formandsposten i Scandlines’ bestyrelse. Han overtager posten efter Jan Stenberg, som har haft formandsposten, lige siden virksomheden blev opkøbt af et konsortium bestående af Allianz Capital Partners, 3i og Deutsche Seereederei i august 2007. Håkan Samuelssons karriere omfatter ledende stillinger hos Scania og direktørposten hos MAN, og han er desuden medlem af bestyrelserne i Siemens AG og Volvo Car Corporation.

Derudover styrkes bestyrelsen med danskeren Flemming R. Jacobs (67), som har årtier af erfaring fra lederstillinger i Mærsk og andre store shipping- og transportvirksomheder i Europa, Asien og Nordamerika. Han er medlem af flere andre bestyrelser, bl.a. hos DVB Bank.


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument