Gå til indhold
Scandlines' grænsehandelsbutikker ligger i havnene Puttgarden og Rostock.
Scandlines' grænsehandelsbutikker ligger i havnene Puttgarden og Rostock.

Pressemeddelelse -

Scandlines søsætter online BorderShop

Med mere end 7,6 millioner årlige passagerer på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock er der fart på grænsehandlen hos Scandlines. Det har udmøntet sig i en ny digital platform, hvor kunderne kan planlægge køb hjemmefra og forudbestille alt fra øl, vin, vand og spiritus til slik, snacks og chokolade.

Hvert år besøger mere end 1,5 millioner kunder Scandlines’ grænsehandelsbutikker, der ligger i havnene Puttgarden og Rostock. For at gøre det endnu nemmere for kunderne at handle, når de krydser grænsen mellem Danmark og Tyskland, har Scandlines udviklet en ny online BorderShop.

Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe den bedst mulige oplevelse for kunden, uanset om det er om bord på færgerne, i butikkerne eller online. Den tidligere website levede ikke op Scandlines’ krav om brugervenlighed og kvalitet og kunne ikke følge med den stigende ordremængde. Vi ønskede derfor et nyt, tidssvarende website med fokus på øget salg og den gode kundeoplevelse.

Online og offline smelter sammen

Ambitionen har været at lade Scandlines’ online og offline kanaler understøtte hinanden og skabe sammenhæng mellem den nye løsning og kundeklubben SMILE, der har over 500.000 medlemmer. Medlemmer kan til enhver tid logge ind og få overblik over tidligere køb, aktuelle tilbud, rabatter samt optjente point. Resultatet er, at ordrer på webshoppen er med til at skabe god trafik til de fysiske butikker og øge mersalget.

Webshoppen er udviklet med henblik på at gøre det så enkelt som muligt for kunden at gennemføre en ordre.

De tekniske elementer

Løsningen er, ligesom Scandlines’ andre digitale kanaler, bygget i Sitecore og med de indbyggede Experience-features er der gode muligheder for at skabe en relevant digital oplevelse med ensartede budskaber på tværs af SMILE-portalen, webshoppen, scandlines.com og booking-universet.

Platformen er direkte integreret med Scandlines’ POS-system, og det sikrer sammenhæng mellem webshoppen og de fysiske butikker og kan på sigt skabe en mobiloplevelse gennem Scandlines’ app, der bygger ovenpå samme POS-system.

Integrationen sikrer også, at priser og rabatter opdateres automatisk på webshoppen sammen med information om SMILE-medlemskab og point. Prisberegningen er kompleks og håndterer rabatter på såvel enkeltprodukter som mængderabatter og mix af varianter.

Sammen med webshoppen har Scandlines fået etablereret et Product Information Management- system. PIM-løsningen er baseret på inRiver Digital Marketing Cloud.

Øget trafik og omsætning

Udover at øge salget har løsningen været med til at nedbringe manuelle processer og opgaver som opdatering af priser, rabatter og produktinformationer. Også flowet fra online bestilling til lagerpluk og udlevering af varerne er blevet forbedret. Scandlines har fået et helt nyt logistik setup, der understøtter forretningen og den stigende ordremængde. Det er alt sammen med til at frigive tid og ressourcer internt hos Scandlines.

Henrik Bjørner Søe, Senior Vice President Commercial, udtaler: ”Projektet blev implementeret til den planlagte tid og med det aftalte indhold. Det skyldes omhyggelig planlægning og et godt projektforløb med vores eksterne leverandør Vertica. Som i alle andre projekter har der været udfordringer undervejs, men Vertica og vores interne projektledelse har formået at sikre, at alle løsninger har haft fokus på kunden.”

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2016 i alt 15 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 1 million fragtenheder og 64.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Kundeservice

Kundeservice

Mandag - fredag 8-18 Lørdag - søndag 9-17 +45 33151515
Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale