Få vores nyheder på mail

Scandlines sælger størstedelen af fragtforretningen i Østersøen til svenske Stena Line

Pressemeddelelse   •   Maj 30, 2012 11:24 CEST

Stena Line overtager fem færgefragtruter fra Scandlines: Travemünde-Ventspils,
Travemünde-Liepaja, Nynäshamn-Ventspils, Rostock-Trelleborg og Sassnitz- Trelleborg samt Scandlines’ BorderShop i Sassnitz.
Fremover vil Scandlines fokusere på individuelle transportløsninger på sine Traffic
Machines Gedser-Rostock, Rødby-Puttgarden og Helsingør-Helsingborg i trekantsområdet mellem Danmark, Tyskland og Sverige.

Både Scandlines og Stena Line er yderst tilfredse med aftalen, der er i tråd med
forretningsstrategierne for begge virksomheder.

Stena Line har tidligere været til stede på ruterne mellem Sverige og Tyskland gennem et samarbejde med Scandlines, mens de baltiske ruter repræsenterer et nyt marked for den svenske rederikoncern.

”Med opkøbet af ruterne fra Sverige og Tyskland til Baltikum øger vi vores tilstedeværelse i den sydlige baltiske region og udvider vores produktportefølje inden for både fragt- og passagertrafik. Vores ambition er at fortsætte udviklingen af ruterne for at kunne tilbyde vores kunder endnu større kapacitet og bedre service i fremtiden,” siger Gunnar Blomdahl, CEO i Stena Line.

”I Scandlines har vi konstant fokus på, hvordan vi bedst muligt udvikler vores virksomhed. Vores strategiske mål er at være et kundefokuseret færgerederi. Derfor er det et logisk skridt at frasælge fragtruterne i et positivt stemt marked,” forklarer Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines.

”Ved at fokusere på vores tre populære Traffic Machines og vores dertilhørende landbaserede retailforretning styrker vi vores profil som leverandør af en effektiv og pålidelig transportservice i trekantsområdet mellem Danmark, Tyskland og Sverige,” siger Søren Poulsgaard Jensen.

”Vi er overbeviste om, at Stena Line vil fremtidssikre de ruter, de nu overtager. Stena Line har mange års erfaring med driften af passager- og fragtruter i Østersøområdet, og vi har haft et yderst succesfuldt samarbejde med rederiet gennem mange år,” siger Søren Poulsgaard Jensen.

I alt vil salget af de fem ruter berøre omkring 300 medarbejdere primært i Tyskland og Baltikum. Medarbejderne hos Scandlines i Tyskland og Letland, der arbejder på de navngivne ruter, vil blive tilbudt nye stillinger hos Stena Line.

Aftalen er betinget af en godkendelse af salget hos de relevante konkurrencemyndigheder.

Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument