Gå til indhold
Scandlines’ prestigefyldte trofæ krydser Atlanten

Pressemeddelelse -

Scandlines’ prestigefyldte trofæ krydser Atlanten

I 1998 vandt Scandlines det prestigefyldte Hales Trophy, da rederiets nybyggede katamaran M/F Cat-Link V krydsede Atlanten og tilbagelagde 5.123 km på 2 dage og 20 timer. Nu har trofæet taget turen til USA.

Normalt står Hales Trophy hos Scandlines i København, men for tiden er det i USA for at deltage i en museumsudstilling. Scandlines har således udlånt trofæet til The Peabody Essex Museum i Salem i USA, der arrangerer en udstilling om de store atlanterhavslinere, ”Ocean Liners: Glamour, Speed and Style”.

Hales Trophy blev doneret af den britiske skibsreder og politiker Harold K. Hales i 1935 og tildeles det hurtigste passagerskib, der krydser Atlanten i enten østlig eller vestlig retning. I 1998 satte Scandlines-færgen Cat-Link V ny hastighedsrekord for at krydse Atlanterhavet fra USA med en gennemsnitsfart på 41,3 knob (svarende til 76,5 km/t.), og Scandlines vandt dermed det prestigefyldte trofæ. Rekorden er endnu ikke slået, og Scandlines er således fortsat indehaver af Hales Trophy.

Trofæet er en forgyldt statue på 1,20 meter med en vægt på næsten 500 kg, udført med en globus, der hviler på to bevingede sejrsstatuer. Den står på en platform af grøn onyx med et emaljeret blåt bånd omkring midten og dekoreret med modeller af galeoner, moderne oceanskibe samt statuer af henholdsvis Neptun og Amfitrite, havets gud og gudinde. Øverst er anbragt en figur, der symboliserer farten, der driver en Atlanterhavsliner frem mod en anden figur, der symboliserer Atlanterhavets modsatrettede kræfter.

Mens der tidligere var fokus på høj fart, handler skibsfart i dag ikke mindst om driftsoptimering og grønne tiltag. Scandlines’ hybridsystem og visioner om emissionsfrie færger er et godt eksempel på denne udvikling. Scandlines gik forrest i 1998 og gør det stadig.

Skibet, der for snart 20 år siden, hentede trofæet til København, sejler i dag på ruten Hirtshals-Kristiansand, der drives af Fjord Line. Her er det 2 timer og 15 minutter om at tilbagelægge de 132 km.

Udstillingen i USA varer fra den 20. maj til den 9. oktober 2017, hvorefter trofæet fortsætter sin rejse til London, hvor det i 2018 er udstillet på Victoria and Albert Museum. Udstillingen forventes at tiltrække over 150.000 besøgende.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2016 i alt 15 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 1 million fragtenheder og 64.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Kundeservice

Kundeservice

Mandag - fredag 8-18 Lørdag - søndag 9-17 +45 33151515
Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)