Gå til indhold
fra venstre: Roland Methling (Borgmester fra Rostock), John Brædder (Borgmester fra Guldborgsund Kommune), Christian B. Jensen (Seniorkaptajn Scandlines), Søren Poulsgaard Jensen (CEO Scandlines)
fra venstre: Roland Methling (Borgmester fra Rostock), John Brædder (Borgmester fra Guldborgsund Kommune), Christian B. Jensen (Seniorkaptajn Scandlines), Søren Poulsgaard Jensen (CEO Scandlines)

Pressemeddelelse -

Scandlines og venskabskommuner fejrer hybridfærgen M/F Copenhagen

Sammen med Guldborgsund Kommune og Rostock bystyre fejrede Scandlines den 2. februar 2017, at den nye hybridfærge M/F Copenhagen er taget i drift. Med til den festlige sammenkomst om bord var lokale samarbejdspartnere fra både rederiet og de to venskabskommuner Guldborgsund og Rostock.

Guldborgsund og Rostock indgik i 2014 en venskabsaftale med det formål at sætte fart på udviklingen af det erhvervsmæssige og kulturelle samarbejde på begge sider af Østersøen. Med indsættelsen af de nye hybridfærger M/F Berlin og M/F Copenhagen fordobler Scandlines kapaciteten på ruten Gedser-Rostock, og det understøtter de to kommuners ønske om et tættere samarbejde.

Scandlines’ CEO Søren Poulsgaard Jensen havde derfor sammen med Guldborgsunds borgmester, John Brædder, og Rostocks borgmester, Roland Methling, inviteret til en festlig sammenkomst om bord på M/F Copenhagen i dag den 2. februar 2017. På turen fra Gedser til Rostock og retur havde gæsterne lejlighed til at se nærmere på færgen og nyde den lækre mad i buffetrestauranten. Guldborgsund Musikskole og Welt Musik Schule Carl Orff fra Rostock sørgede for musikalsk underholdning på turen. I sin tale sagde John Brædder, at Scandlines som en af de største arbejdspladser i området spiller en vigtig rolle, og at Scandlines forbinder Gedser med Rostock og resten af Europa. Efterfølgende fremhævede Roland Methling i sin tale det tætte venskab mellem Gedser og Rostock og omtalte de to nye færger som kronjuveler på Fyrsteruten. Færgerne er et tydeligt tegn på, at Europa vokser tættere sammen. Søren Poulsgaard Jensen var glad for at se den store deltagelse fra lokale kræfter og hilste venskabsaftalen mellem Guldborgsund og Rostock meget velkomment.

Efterfølgende overrakte borgmestrene en gave til Scandlines’ to repræsentanter, seniorkaptajn Christian B. Jensen og CEO Søren Poulsgaard Jensen.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 millioner passagerer, 3,3 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale