Gå til indhold
Scandlines og STX Finland underskriver hensigtserklæring

Pressemeddelelse -

Scandlines og STX Finland underskriver hensigtserklæring

Scandlines og STX Finland Oy har i dag underskrevet en hensigtserklæring om bygning af to nye færger til Gedser-Rostock-overfarten. Færgerne vil blive leveret i foråret 2015. Projektet omfatter omkring 1.000 mandeårs arbejde for STX Finland og deres underleverandører. 

Færgerne vil være af dobbeltender-typen og kan dermed også indsættes på Scandlines- ruten Rødby-Puttgarden. De får en kapacitet på 1.300 passagerer og 72 lastbiler eller 382 personbiler og kommer til at anvende det miljøvenlige brændstof LNG i stedet for svær brændselsolie, hvorved udledning af skadelige stoffer i luften reduceres betydeligt. Udledning af kvælstof, CO2 og partikler reduceres markant, og udledning af svovl er praktisk talt nul.

Med udgangspunkt i hensigtserklæringen vil Scandlines og STX Finland Oy forhandle den endelige kontrakt på plads i løbet af sommeren.

Læs mere om Scandlines på www.scandlines.com 

Læs mere om STX Finland på www.stxfinland.com

Pressebilleder og -meddelelser kan downloades på www.stxeurope.com/download-center 


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)