Gå til indhold
Scandlines og Københavns Kommune fejrer 25-året for Berlinmurens

Pressemeddelelse -

Scandlines og Københavns Kommune fejrer 25-året for Berlinmurens

Den 9. november er en historisk dag i Europa. Det er 25-året for Berlinmurens fald, og for at
tyskerne igen kunne leve sammen som ét folk. Den skelsættende dag markeres på fredag af Københavns Kommune og Scandlines. Det er en dag, rigtigt mange voksne danskere husker.

Dagen, man næsten havde opgivet at tro på, ville komme. Dagen, hvor vores naboland endelig skulle få lov til at have en hverdag uden opdeling og restriktioner for, hvordan livet skulle leves.

Som færgerederi har Scandlines gennem årene været en del af den naturlige vej mellem København og Berlin og har transporteret mange rejsende, der ville opleve det daværende Østtyskland. Sidenhen tog mange danskere færgen, når de ville besøge landet og byen, der efter 28 års opdeling endelig var samlet igen. Og lige siden har interessen for Tyskland og Berlin som feriedestination været mærkbar for Scandlines, der transporterer tusindvis af danskere til oplevelser som Brandenburger Tor, bydelen Kreutzberg og et væld af museer i den tyske hovedstad. Derfor er det også en selvfølge for Scandlines at markere det store jubilæum og at give en forsmag på, hvad mange danskere og tyskere skal deltage i og opleve den 9. november, når Berlin vil være på den anden ende, og tusindvis af tyskere vil skabe en helt særlig stemning i Berlin. Mange danskere vil i denne uge tage turen til Berlin og fejre jubilæet via Gedser-Rostock overfarten, så stemningen ombord vil være høj, selvom den nok ikke når samme højder som for 25 år siden, hvor glade østtyskere dansede og sang.

Det sker på fredag, hvor rederiet sender 25 danskere af sted fra Københavns Rådhus for at deltage i den officielle fejring af Berlinmurens fald. På søndag vil en symbolsk ’mur’ af store, hvide heliumballoner med lys i markere, hvor Berlinmuren stod indtil den 9. november 1989. Ballonerne bliver sat fri om aftenen og vil skabe et spektakulært syn, som det endda skulle være muligt at se fra rummet. Det er ikke muligt at købe sig til en plads i ’ballonmuren’, men Scandlines har via konkurrencer i samarbejde med NOVASOL givet en skare af danskere mulighed for at være med på søndag, hvor ballonerne sendes af sted i Berlin. Den danske ’delegation’ råder over 5 af de officielle balloner og har fået en fornem placering foran Brandenburger Tor, når ballonerne sendes til vejrs.

Er man ikke en del af den officielle fejring, kan man stadig sagtens være med og nyde synet og festlighederne, når de tusindvis af hvide balloner med lys i sættes fri og stiger til vejrs mod den mørke novemberhimmel, og hele Berlin og Tyskland fester og fejrer dagen.

Den danske delegation sendes af sted
”Det betyder meget for os at kunne være med til at markere 25-året for Berlinmurens fald. Vi har jo både under murens fald og efter været bindeled mellem Danmark og Tyskland, sendt begge nationaliteter over vandet og også haft både danskere og tyskere ansat. Vi ser det derfor som en ære at få lov til at sende nogle danskere til Berlin for på den måde at være en del af markeringen,” siger CCO hos Scandlines Morten Haure-Petersen og tilføjer, at rederiet kan se på deres bookinger for weekenden, at der er stor interesse for begivenheden fra danskernes side.

Gruppen af danskere drager af sted på fredag fra Københavns Rådhus klokken 8.00, hvor Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen officielt sender gruppen af sted med morgenkaffe, en tale og dernæst en symbolsk handling. 25 af de store officielle heliumballoner med lys i sendes nemlig til vejrs af Carl Christian Ebbesen som en hilsen til Berlin om, at deres nabohovedstad også markerer den historiske dag.

”Berlinmurens fald er en af det 20. århundredes største sejre for frihed og demokrati i verden. Derfor er det utrolig vigtigt at markere den 9. november, så også yngre generationer lærer om betydningen af denne skelsættende dag. København og Berlin har et stærkt bånd, og jeg er stolt over at kunne sende en dansk delegation af sted til den tyske hovedstad for at fejre mærkedagen og hylde friheden,” siger Carl Christian Ebbesen.

Info: Eventen finder sted på Københavns Rådhus på fredag kl. 8.00. Ballonerne vil blive sendt til vejrs kl. 8.30.

Vinderne af konkurrencerne har ud over en officiel plads i ’ballonmuren’ vundet billetter til Gedser- Rostock-ruten samt ophold i et NOVASOL feriehus lige uden for Berlin.


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

 

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)