Gå til indhold
Scandlines og FAYARD underskriver kontrakt

Pressemeddelelse -

Scandlines og FAYARD underskriver kontrakt

Scandlines og FAYARD A/S i Munkebo på Fyn har underskrevet en kontrakt om færdiggørelsen af de to skibe, som Scandlines overtog i marts 2014. Scandlines forventer, at begge færger kan indsættes på ruten Gedser-Rostock i 2015.

Efter at værftet Blohm+Voss i Hamburg har udført et grundigt tegnings- og dokumentationsarbejde, bliver det FAYARD A/S, der i de tidligere A.P. Møller – Mærsk-faciliteter skal gøre de to passagerfærger klar til indsættelse på ruten Gedser-Rostock i 2015.

De to nye færger skal erstatte M/F Kronprins Frederik og M/F Prins Joachim, der i dag sejler på Gedser-Rostock. De to nye skibe er specielt designet til ruten og tilbyder betydeligt mere plads, da de hver vil kunne medtage 1.300 passagerer og 480 biler eller 96 lastbiler mod 977 passagerer og 210 biler eller 42 lastbiler i dag.

Færgerne vil blive udstyret med Scandlines’ banebrydende og præmierede hybridsystem, som kombineres med en scrubber, der reducerer udledningsgasser som svovl og partikler med mindst 90 procent.

FAYARDs CEO Thomas Andersen glæder sig over aftalen: ”Vi er taknemmelige for den tillid, Scandlines viser os og påtager os meget gerne opgaven. Arbejdet går i gang, lige så snart det første skib ligger ved kaj hos os om en uges tid – det vil naturligvis også have en positiv betydning for beskæftigelsen her i området det næste års tid”.

Scandlines’ CEO Søren Poulsgaard Jensen udtaler: ”Scandlines og FAYARD har samarbejdet gennem de seneste 35 år, og vi kender værftet som en pålidelig partner, der kan overholde leveringstiderne. Det har været afgørende for os i denne proces.”

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

 

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)