Gå til indhold
Scandlines’ nye skibe tilbage i vandet

Pressemeddelelse -

Scandlines’ nye skibe tilbage i vandet

De to nye færger M/F Berlin og M/F Copenhagen ligger nu igen langs kaj ved værftet FAYARD på Fyn. Det sker efter en begivenhedsrig periode, hvor begge skibe har gennemgået en forvandling frem mod det endelige mål som to moderne passagerfærger.

Den 1. maj 2015 blev begge Scandlines-færger slæbt ud af tørdokken, hvor de har ligget de seneste par måneder. Skibene er blandt andet blevet malet udvendigt, og navnene Berlin og Copenhagen er blevet optegnet sammen med Scandlines- og hybridlogo.

Listen over arbejde, der skal udføres, er fortsat lang, men mens skibene har ligget i dok, er blandt andet følgende større opgaver blevet udført:

  • Centerpropeller, azipul-thrustere, ror og bovpropeller er blevet kontrolleret
  • Undervandsskroget er blevet efterset, renset og malet
  • Alle søventiler er blevet efterset og afprøvet
  • Ballasttankene er blevet renset
  • Eltavlerne er blevet overhalet og/eller udskiftet
  • Scrubberne er blevet installeret
  • På passagerdækkene er de forskellige arbejder mod færdiggørelsen af restaurant, cafeteria, forretninger og siddeområder vidt fremskredne

Begge skibe har tidligere fået fjernet en dieselmotor for at give plads til installation af Scandlines’ banebrydende, batteridrevne hybridsystem. De to motorer er i øvrigt blevet genbrugt og indsat i to Rødby-Puttgarden-færger.

De to skinnende, nye skibe ligger nu med styrbordsside langs kajen hos FAYARD. Takket være værftet, Scandlines’ onsite-team og ikke mindst alle underleverandørerne nærmer de to nye hybridfærger sig målet for hver dag, der går.

M/F Berlin forventes klar til drift som første færge på ruten mellem Gedser og Rostock i anden halvdel af 2015. De to nye færger, der mere end fordobler rutens nuværende kapacitet, skal styrke rutens position som en effektiv, pålidelig og konkurrencedygtig korridor mellem Danmark og Tyskland.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et stort europæisk færgerederi. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer Scandlines en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2014 transporterede Scandlines 11,1 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler, 700.000 fragtenheder og 50.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale