Gå til indhold
Scandlines‘ nye skibe når synlig milepæl

Pressemeddelelse -

Scandlines‘ nye skibe når synlig milepæl

Ombygningen af de to Scandlines-skibe forløber planmæssigt og når i disse dage en synlig milepæl, når begge skibe igen får monteret skorsten. Det fynske værft FAYARD arbejder tæt sammen med Scandlines’ projektteam om at færdiggøre de to skibe inden årets udgang.

I sidste uge fik de to Scandlines-færger M/F Berlin og M/F Copenhagen igen monteret skorsten. Hver skorsten er cirka 25 meter lang, 6 meter bred og 5 meter høj og vejer omkring 46 tons.

Listen af opgaver, der skal løses, er lang, men Scandlines og FAYARD arbejder sig i fællesskab gennem projektplanen, og en del af opgaverne er allerede vellykket gennemført:

 • De to øverste dæk (dæk 8 og 9) er blevet fjernet helt
 • Størstedelen af dæk 7 inkl. broen er blevet fjernet og erstattet af en ny konstruktion
 • Nyt dæk 8 er blevet bygget op i stål
 • Der er taget et dieselgeneratorsæt ud

Yderligere en milepæl blev nået, da begge skibe fredag den 27. februar 2015 blev sat i dok indtil starten af maj. I denne periode skal de bundbehandles, og anodebeskyttelsen skal færdiggøres. Herudover skal fremdrifts- og manøvreringsfaciliteter som ror, bovpropeller, azipod-drev og propeller kontrolleres og poleres, ballastvandtankene renses og meget mere.

Mens skibene er i dok, fortsættes arbejdet på de elektriske og mekaniske dele samt på alt indvendigt, herunder:

 • Nyt interiør og tekniske installationer på dæk 7 og 8, i stor udstrækning i letvægtsmaterialer:
  - Rør til installation af nyt varme-, ventilations- og klimaanlæg
  - Udskiftning af kabelføringen på begge skibe er påbegyndt
 • Montering af master med antenner, radarscannere etc.
 • Installation af Scandlines’ banebrydende hybridsystem er påbegyndt
 • Installation af scrubber, der reducerer udledning af svovl og partikler med mindst 90 procent, er påbegyndt
 • Installation af navigationsbro på begge skibe

De to nye færger skal erstatte M/F Kronprins Frederik og M/F Prins Joachim, der i dag sejler på Gedser-Rostock. De nye skibe er specielt designet til ruten og tilbyder betydeligt mere plads, da de hver vil kunne medtage 1.300 passagerer og 460 biler eller 96 lastbiler mod den nuværende kapacitet på 977 passagerer og 210 biler eller 42 lastbiler. Scandlines forventer at sætte færgerne i drift i anden halvdel af 2015.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et stort europæisk færgerederi. På to korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2014 transporterede vi 7,5 millioner passagerer, 1,8 millioner personbiler og 0,5 millioner fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. 

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale