Få vores nyheder på mail

Scandlines’ nye færge M/F Copenhagen har nu forladt værftshallen

Pressemeddelelse   •   Apr 04, 2012 08:00 CEST

Efter at Scandlines’ første superfærge, M/F Berlin, så dagslyset for første gang i
starten af december, har hendes søsterskib ventet i spænding på at følge trop. Og i dag skete det, da M/F Copenhagen her til morgen rullede ud fra værftshallen i P+S Werften i Stralsund til en såkaldt ”roll-out” og ”launching”.

I dag mødte Scandlines’ superfærge M/F Copenhagen for første gang sit rette element.
Med en hastighed på to meter i minuttet rullede superfærgen nemlig i dag ud fra sin faste plads i værftshallen og cirka 400 meter ud i dagslyset. Her blev færgen gjort klar til en såkaldt ”launching”, hvor en lift sænkede hende ned i vandet. M/F Copenhagen ligger nu ved udrustningskajen, hvor arbejdet med færgens interiør kan påbegyndes.

M/F Copenhagen og søsterskibet M/F Berlin bliver begge sat i drift på ruten Gedser- Rostock i 2012 og mere end fordobler den nuværende kapacitet på ruten. Færgerne har plads til 480 biler eller 96 lastbiler og 1500 passagerer. Med navnene på de to nye færger M/F Berlin og M/F Copenhagen understreger Scandlines det stærke bånd, rederiet binder mellem metropolerne Berlin og København, og markerer samtidig vigtigheden af et samarbejde på tværs af dansk-tyske landegrænser.

Scandlines’ to nye superfærger bliver synonyme med fart, service og innovation. Deres kileform får færgerne til at fremstå i et tidløst design, og den lodrette overfladehældning med afrundede hjørner og store glaspartier på passagerdækket bidrager med ekstra meget lys, luft og dynamik om bord.

Ud over den æstetiske oplevelse sørger Scandlines’ nye færger også for underholdning og gastronomiske oplevelser om bord igennem et væld af nye spisesteder og butikker. Passagererne kan blandt andet nyde en kop velduftende kvalitetskaffe i caféen "Berlin Coffee House", som bliver placeret i den forreste del af restaurantdækket. Indretningen i ”Berlin Coffee House” er inspireret af farver og detaljer fra den tyske Bauhaus-bevægelse.

I færgernes midterste del finder man cafeteriet "foodXpress", der med en tilstødende legeplads giver forældrene mulighed for at tage et velfortjent hvil, mens børnene leger ved siden af. All Inclusive-buffeten "Baltic Buffet" vil blive placeret i det bagerste serviceområde, og herfra serveres friske og varierede temabuffeter. Færgernes ”Travel Shop” er åbent døgnet rundt og tilbyder gæsterne en bred vifte af spiritus, vin og slik samt et bredt udvalg af kvalitetslegetøj, parfume, personlig pleje og skandinaviske designklassikere.


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument