Gå til indhold
Scandlines’ nye emissionsfrie færge med dansk flag og fuld dualbesætning

Pressemeddelelse -

Scandlines’ nye emissionsfrie færge med dansk flag og fuld dualbesætning

På værftet Cemre i Tyrkiet er alle stålplader til Scandlines’ nye zero direct emission fragtfærge PR24 (Puttgarden-Rødby 2024) nu skåret. Inden udgangen af juni 2023 vil alle 36 sektioner forventeligt være svejset sammen og placeret på beddingen. Færgen indsættes på Femern Bælt i 2024 med dansk flag og fuld dualbesætning.

Det går planmæssigt med byggeriet af Scandlines’ nye zero direct emission fragtfærge. Værftet Cemre i Tyrkiet har nu skåret alle stålplader, og de 36 sektioner, som færgen består af, vil inden udgangen af juni 2023 været svejset sammen og placeret på beddingen.

Når PR24 om godt et år går i drift på Femern Bælt, bliver det under dansk flag og med fuld dualbesætning, der er den mest driftsoptimale løsning for Scandlines. Under uddannelsen tilegner dualofficererne sig unikke kompetencer inden for navigation, maskinteknik og ledelse m.m. og er således uddannede til både at arbejde som maskinmester og skibsfører.

Også i Scandlines’ simulator i Puttgarden på Femern er forberedelserne i fuld gang. I første kvartal af 2024 bliver der installeret en digital tvilling af PR24 i simulatoren, så træningen af besætningen kan begynde i god tid inden indsættelsen.

Færgeterminalerne i Rødby og Puttgarden skal også forberedes til indsættelsen af PR24 og de øgede trafikmængder fra især fragtforretningen.

I samarbejde med byggerådgiveren Sweco har Scandlines foretaget et omfattende trafikstudie, som danner grundlag for ny terminal-infrastruktur. Den nye infrastruktur vil øge kapaciteten på terminalområderne og muliggøre automatisering af check-in samt indsættelse af den nye fragtfærge, PR24.

”Mange medarbejdere er involveret. Ombygning af terminalerne med bl.a. automatisk nummerpladegenkendelse ved check-in og indsættelsen af vores nye fragtfærge i 2024 er med til at sikre den nødvendige kapacitet og vores fortsatte vækst. Derudover er det også med til at forbedre kundeoplevelsen,” siger Operations Excellence Manager hos Scandlines Nicolai Træde Vestergaard.

Udvidelsen af terminalerne i Rødby og Puttgarden er inddelt i flere faser. Første spadestik blev taget i Rødby i starten af marts, og arbejdet vil fortsætte de næste 12 måneder, dog med byggepause i højsæsonen i juli og august.

Data for emissionsfri Scandlines-fragtfærge til ruten Rødby-Puttgarden:
Længde: 147,4 meter
Bredde: 25,4 meter
Design dybgang: 5,30 meter
Lastkapacitet: 66 fragtenheder (cirka 1.200 banemeter)
Maksimalt antal passagerer: 140
Servicefart: 16/10 knob
Batterisystem: 10 MWh
Opladning i havn (Rødby): 17 minutter
Investering: 80 millioner EUR

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines er et moderne og innovativt rederi med en grøn vision for fremtiden. Vi har en stolt kultur baseret på et stærkt dansk-tysk samarbejde og en maritim historie, som rækker tilbage til 1872.

Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens. Seks af vores syv færger er hybridfærger, og to er desuden udstyret med et innovativt rotorsejl – og det bidrager til at gøre vores færger grønnere.

Vores kerneforretning består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Fokus i alle vores aktiviteter – uanset om det er om bord på vores færger eller i vores BorderShops – er at give vores kunder en god oplevelse.

Med over 38.000 afgange fordelt på syv færger transporterede Scandlines i 2021 over 3,6 millioner passagerer, 950.000 personbiler og næsten 720.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale