Få vores nyheder på mail

Scandlines’ milliardinvesteringer skrider sikkert frem i Gedser

Pressemeddelelse   •   Feb 23, 2012 08:00 CET

Scandlines’ nye færgeleje og terminalområde i Gedser står snart helt klar til at byde
superfærgerne M/F Berlin og M/F Copenhagen velkommen. I disse dage påbegyndes arbejdet med at montere endnu en vigtig milepæl i byggeprocessen - en stålkonstruktion på 650 tons, som i løbet af den næste uge bliver til de nye færgers tilkørselsrampe.

Scandlines’ nye færgeleje og terminalområde i Gedser har undergået store forvandlinger,
siden det første officielle spadestik blev taget i juni 2011. Rederiet meddeler, at havnearbejdet skrider planmæssigt frem, og at Leje Vest snart står helt klar til at modtage superfærgerne M/F Berlin og M/F Copenhagen.

I samspil med en realistisk tidsramme har den danske Kong Vinter nemlig opført sig mere end almindeligt eksemplarisk i og omkring Gedser Havn; og det har gavnet arbejdet, der skrider sikkert og planmæssigt frem. Således runder byggeriet i disse dage endnu en vigtig milepæl, hvor en i alt 650 tons tung stålkonstruktion er ved at blive løftet i land af en flydekran på havnen i Gedser. I løbet af den kommende uge vil stålkonstruktionen forvandle sig til en ny tilkørselsrampe, som skal sørge for at laste og losse køretøjer fra de nye færgers øverste dæk.

En ny glasbeklædt passagerlandgang får ligeledes snart lagt sidste håndværkerhånd på værket, så den er klar til at modtage færgernes gående passagerer. Også bygningerne på havnefronten, provianttårnet og trappetårnet står snart færdigbygget. Udvidelserne på Gedser Havn, der blandt andet også består i en ny terminalbygning, nyt check-in-område og 16 opmarchbaner, vil gøre rejsen mellem Gedser og Rostock mere effektiv samt forbedre forbindelserne mellem Danmark og Tyskland. Havneudvidelserne, som Scandlines har investeret et trecifret millionbeløb i, vil samtidig også flytte trafikken længere væk fra Gedser by og give borgerne et nyt, rekreativt havneområde, der vil være en grøn zone mellem byen og industrien. Samlet set har Scandlines investeret 1,7 milliarder i de nye færger og i havneudvidelserne i både Gedser og Rostock.

”Med havneudvidelserne, og de to nye superfærger, investerer Scandlines særdeles stort i fremtiden. Det gør vi, fordi vi ser Scandlines som en naturlig og afgørende spiller i visionen om en centraleuropæisk korridor på aksen mellem København og Berlin – inden for både turisme og fragttransport”, udtaler Søren Poulsgaard Jensen, COO i Scandlines.

Allerede i slutningen af 2011 stod de kommende opmarchbaner klar til asfaltering på havnen i Gedser. Under opmarchbanerne ligger ikke mindre end 31 kilometer kabelrør fulgt af et lag knust beton, sten og grus, som er genbrugt fra havnearbejdet.

Havnearbejdet forventes at stå færdigt i foråret 2012, og når slutspurten sættes ind, vil der være mindst 100 mand i arbejde på pladsen i Gedser.

Hverken borgere eller dyreliv er blevet andet end positivt berørt af havneudvidelserne i
Gedser. Scandlines har nemlig, gennem et tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune og Danmarks Naturfredningsforening, sikret sig et særligt paddehegn omkring havneområdet, hvilket har betydet, at den truede dyreart fløjtetudsen er blevet reddet.


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument