Gå til indhold
Scandlines med mere kapacitet

Pressemeddelelse -

Scandlines med mere kapacitet

Scandlines har i første halvår af 2015 oplevet positive tendenser i trafiktallene på især Gedser-Rostock. Derfor sikres den fremtidige trafikudvikling med forsatte investeringer på overfarten.

Scandlines har haft en begivenhedsrig sommer med masser af trafik på begge ruter mellem Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. En glædelig udvikling med tanke på den igangværende færdiggørelse af M/F Berlin og M/F Copenhagen på værftet FAYARD i Munkebo.

”Vi havde en positiv udvikling i trafikken i 2014, og vi kan glæde os over, at denne udvikling er forsat i første halvår af 2015. Særligt på Gedser-Rostock ser tallene positive ud, hvilket er en god nyhed frem mod indsættelsen af de to nybygninger om nogle få måneder,” fortæller Scandlines’ CEO, Søren Poulsgaard Jensen. Ruten har foreløbig oplevet en fremgang tæt på 10 procent i biltrafikken og 5 procent i fragtvolumen i forhold til sidste år.

Med plads til 460 biler eller 96 lastbiler mere end fordobler de to nye færger, M/F Berlin og M/F Copenhagen, kapaciteten i forhold til de eksisterende.

”Vi oplever, at trafikken stiger i den central- og østeuropæiske korridor, og for fragt ser vi et niveau over det, vi havde før finanskrisen. Vi satser langsigtet på ruten, også hvis en fast Femernforbindelse skulle blive en realitet. Det er et faktum, at man kan spare 150 kilometer ved at tage over Gedser-Rostock, hvis man skal til for eksempel Berlin,” siger Søren Poulsgaard Jensen.

Passagerkapaciteten øges også fra 1.000 til 1.300 til glæde for busselskaberne, der flittigt benytter ruten med kurs mod Berlin, Prag eller andre østeuropæiske destinationer. Kunderne kan samtidig se frem til flere faste afgange hver anden time.

De nye færger vil med to bildæk have hele fem baner til ind- og udkørsel. Trods en fordobling af kapaciteten vil de nye færger, ligesom de eksisterende, således ligge blot 15 minutter i havn.

Færdiggørelsen af de to nye færger er en investering på mere end EUR 100 millioner per ombygning på hvert skib. Arbejdet er inde i sin slutfase, og alle leverandører arbejder med at færdiggøre præcist deres arbejde samtidig med, at afprøvning af skibets systemer kører efter en fast plan. På nuværende tidspunkt forventes det at Berlin forlader værftet sidst i oktober og dermed kan sættes i drift i november.

De to nye færger skal erstatte M/F Kronprins Frederik og M/F Prins Joachim, der i dag sejler på Gedser-Rostock. For at sikre en stabil overgang og forsat kunne følge trafikudviklingen har Scandlines dog besluttet at beholde den tidligere storebæltsfærge M/F Kronprins Frederik og benytte den som afløserfærge, på både Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Med en ekstra færge, der kan indsættes på begge ruter, sikres såvel kapacitet som pålidelighed.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden.
Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2014 i alt 14,8 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 60.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale