Gå til indhold
Scandlines' kunder rejser også på skæve tidspunkter

Pressemeddelelse -

Scandlines' kunder rejser også på skæve tidspunkter

Sommerferien står for døren, og mange familier kører i disse dage sydpå for at holde ferie. Scandlines, der står bag de to største færgeruter mellem Danmark og Tyskland, registrerer i år stor interesse for at begynde rejsen ned gennem Europa i de sene aftentimer eller tidlige morgentimer. Vejdirektoratet ser mange fordele ved at rejse på de skæve tidspunkter.

Den sidste weekend i juni er en af sommerens travleste rejseweekender. Scandlines, der driver færgeruterne Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden, kunne også melde udsolgt på langt de fleste afgange. Endnu mere glædeligt er det, at personbilstrafikken blev afviklet uden lange ventetider. Mange familier har set fordelen ved at begynde rejsen sydpå i de sene aftentimer eller tidlige morgentimer.

”Vi har i år oplevet en kæmpe interesse for vores billet NightRider, der gælder torsdag til lørdag mellem kl. 21 og 05 frem til den 11. juli. Allerede i forrige weekend rejste mange af sted om natten, og rigtig mange har købt NightRider-billetter til denne weekend og næste. Hvis vi sammenligner med sidste år, hvor vi introducerede billettypen, er der allerede nu sket en femdobling af billetsalget”, fortæller CCO Morten Haure-Petersen hos Scandlines og tilføjer:

”Motorvejene ned gennem Europa er ofte fyldte og er kendetegnet ved lange bilkøer, især i dagtimerne i weekenderne. Vi ser den store interesse for at begynde rejsen sen aften eller tidlig morgen som et udtryk for, at flere har fået øjnene op for, at der er mulighed for at undgå at sidde i kø, da der er mere ro og bedre plads på motorvejene ”.

Mange fordele ved de skæve tidspunkter

Ifølge Vejdirektoratet begynder mange familier sommerferien sydpå i de tidlige morgentimer eller sene aftentimer. Det sker, fordi de skæve rejsetidspunkter giver nogle konkrete fordele.

”I sommerperioden er der ekstra meget trafik ned gennem Europa, og det kan derfor være en fordel at rejse på de skæve tidspunkter. Det kan være aften eller tidlig morgen, men det kan også være uden for de store rejsedage i weekenden. Det, der er vigtigt, er selvfølgelig, at den, der kører, er udhvilet, ligesom det er vigtigt at holde pauser og mærke efter, at kroppen er frisk til at sidde bag rattet. Det gælder både dag, nat, morgen og aften”, siger pressechef Martin Østergaard-Nielsen fra Vejdirektoratet.

Sommerperioden er højsæson hos Scandlines, og sidste sommer rejste knap tre millioner personer med de to færgeruter Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden.

Om Scandlines NightRider

  • Billetterne gælder til begge færgeruter Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden ved afgange mellem kl. 21 og 05.
  • Billetterne koster 149 kr. og gælder torsdag, fredag og lørdag frem til den 11. juli.
  • Billetterne bookes online senest 2 dage før afgang.

Læs mere om Scandlines Nightrider billetter her: http://www.scandlines.dk/miniferier-og-dagsture/andre-billetter/nightrider.aspx.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2014 i alt 14,8 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 60.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)