Gå til indhold
Scandlines indsætter fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden

Pressemeddelelse -

Scandlines indsætter fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden

Tirsdag den 04. april 2017 indsatte Scandlines M/F Kronprins Frederik som fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden. 

M/F Kronprins Frederik har hidtil sejlet på ruten Gedser-Rostock. I forbindelse med indsættelsen af to nye hybridfærger på denne rute besluttede Scandlines at beholde M/F Kronprins Frederik og indsætte den som fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden, hvor rederiet sidste år havde en vækst for lastbiler på 8 procent.

I februar 2017 var M/F Kronprins Frederik derfor på værftet NAVIKON i Swinoujscie i Polen. Her fik den blandt andet monteret to nye agterramper med en længde på hver 12 meter, så færgen kan lægge til i lejet i Puttgarden, samt nye, større fenderlister i forenden af skibet, så færgen kan lægge til i lejet i Rødby. Herudover blev der udskiftet i alt 12 tons stål i blandt andet vandballasttankene.

For at færgen kan lægge til i Puttgarden har to udgravningsskibe siden den 1. marts 2017 fjernet omkring 70.000 m3 sand i havnen.

De seneste dage har M/F Kronprins Frederik foretaget prøvesejladser mellem Rødby og Puttgarden og samtidig testet lejerne.

De samlede omkostninger til ombygning af M/F Kronprins Frederik samt lejerne i Rødby og Puttgarden beløber sig til over 26 millioner DKK. M/F Kronprins Frederik har en kapacitet på 35 lastbiler.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 millioner passagerer, 3,3 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)