Få vores nyheder på mail

Scandlines indfører nyt gastronomikoncept

Pressemeddelelse   •   Jan 16, 2012 08:00 CET

I forbindelse med den aktuelle flådemodernisering indfører det dansk-tyske rederi
Scandlines et nyt gastronomikoncept. Beslutningen er truffet på baggrund af en omfattende kundeundersøgelse, og kernen i det nye koncept er indførelsen af en ”Baltic Buffet” på ruten Gedser-Rostock samt ”Berlin Coffee House”-cafeer på ruten Rødby-Puttgarden.

”I konkurrencen med andre transportmidler er Scandlines’ klare mål at imødekomme kundernes
ønsker på den bedst mulige måde,” udtaler Søren Poulsgaard Jensen, COO i Scandlines.

”Vores kundeundersøgelser har entydigt vist, at Scandlines’ gæster efterspørger mere fleksibilitet i de gastronomiske tilbud om bord. Det imødekommer vi nu med indførelsen af et mere tidssvarende gastronomikoncept,” fortsætter Søren Poulsgaard Jensen.

De to nye Scandlines-færger ”M/F Berlin” og ”M/F Copenhagen”, der indsættes på ruten Gedser- Rostock i løbet af foråret 2012, vil blive indrettet med det nye koncept ”Baltic Buffet”, der er bygget op omkring en selvbetjeningsbuffet. Fra juni 2012 kan gæster om bord på færgerne ”M/F Prinsesse Benedikte” og ”M/F Prins Richard” på ruten Rødby-Puttgarden desuden nyde kvalitetskaffe i den afslappede atmosfære hos ”Berlin Coffee House”, som erstatter det nuværende a la carte koncept ”Steaks & Seafood”. I løbet af 2013 rulles det nye koncept desuden ud på de to tyske skibe ”M/F Deutschland” og ”M/F Schleswig-Holstein”, der besejler ruten Rødby-Puttgarden.

”På disse ruter tilbyder Scandlines hurtig og komfortabel transport mellem Skandinavien og det europæiske kontinent,” uddyber Søren Poulsgaard Jensen. ”Foruden vores nye og spændende cateringudbud om bord tilbyder vi i retailbutikkerne et bredt udvalg af livsstilsprodukter tilpasset gæsternes smag. Med vores nye og mere fleksible koncepter er det nu muligt for Scandlines’ kunder at opleve hele spændvidden i de mange muligheder om bord på færgerne inden for kort tid.”

Som følge af det nye koncept vil antallet af servicepersonale på de involverede skibe blive reduceret. Omkring 20 danske Scandlines-medarbejdere i catering vil blive berørt af ændringerne, og de pågældende samarbejdsudvalg er i dag blevet informeret.

”På grund af konkurrencen i markedet må vi som rederi kontinuerligt udnytte alle muligheder for at imødekomme vores kunders ønsker og optimere vores forretning. En uundgåelig konsekvens af det efterspurgte koncept er, at vi i fremtiden har brug for mindre personale. Vi beklager konsekvenserne for den enkelte medarbejder og vil gøre vores bedste for at hjælpe dem videre,” afslutter Søren Poulsgaard Jensen.

 

Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument