Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Scandlines har også succes på landjorden

Der var lange køer og forventningsfulde gæster, da Scandlines i går døbte og
åbnede det seneste medlem af BorderShop-familien i Rostock. Den nye 1.200 kvadratmeter store butik er et vigtigt skridt i rederiets ambitiøse oprustning på den østlige korridor, og markerer at Scandlines satser både til vands og til lands.

Et helt hav af forventningsfulde kunder var mødt op, da Scandlines i går døbte og indviede den nye 1.200 kvadratmeter store BorderShop i Rostock. Bag den officielle indvielse hos Scandlines stod CEO Bengt Pihl og Head of Retail Kerim Lindved Aydin samt Rostocks overborgmester Roland Methling og direktør for Rostock Havn Dr. Ulrich Bauermeister.

BorderShop Rostock bygger videre på succeskonceptet fra søsterbutikkerne i Puttgarden og Sassnitz og satser på lokale og internationale kvalitetsprodukter fordelt over et 1.200 kvadratmeter stort shoppingareal. Med en placering tæt ved havnen i Rostock og direkte tilkørsel fra motorvejen er der nem og bekvem adgang til den nye butik for Scandlines’ kunder.

At Scandlines har store visioner for den østlige korridor var der ingen tvivl om i Bengt Pihls tale:

”Med den nye BorderShop i Rostock har vi taget et nyt fysisk skridt for at styrke aksen mellem København og Berlin. Næste vigtige skridt bliver to nye færger, der ikke alene har 130 procent ekstra volumen men også vil være en gevinst for miljøet. Derudover glæder det mig, at EU har udnævnt ruten Gedser-Rostock til ”Motorway of the Sea”, hvilket blåstempler vores bidrag til trafikken mellem Skandinavien og Tyskland,” fortalte Bengt Pihl, CEO i Scandlines.

Overborgmester i Rostock, Roland Methling, var også begejstret for den nye BorderShop:

"Den nye BorderShop styrker de tætte forbindelser til vores geografiske naboer. BorderShoppen skaber ikke alene lokal og regional økonomisk vækst, men den giver også god mulighed for at tiltrække endnu flere skandinaviske rejsende til vores smukke by," fortalte han.

Investeringerne i BorderShop Rostock er en del af Scandlines’ strategi om at styrke den østlige korridor og aksen mellem København og Berlin. I den forbindelse har Scandlines sat investeringer for 1,7 milliarder kroner i søen, blandt andet til to nye superfærger, der indsættes i 2012, samt havneudvidelser i både Gedser og Rostock.


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)