Gå til indhold
Scandlines flytter tysk hovedkontor til Hamburg

Pressemeddelelse -

Scandlines flytter tysk hovedkontor til Hamburg

Med over 120 rederier er Hamburg centrum for Tysklands maritime aktiviteter. Efter en forenkling af forretningen har Scandlines nu besluttet at flytte sit tyske hovedkontor til Hamburg.

Hamburg er blandt de største havnebyer i Europa og tiltrækker derfor et stort antal rederier. Scandlines har nu også besluttet at flytte sit tyske hovedkontor med den øverste tyske ledelse til Hamburg og i denne forbindelse at tilpasse sin organisation.

Siden Scandlines blev privatiseret i 2007, har virksomheden ændret sig betydeligt. I 2012 blev fem baltiske fragtruter, primært til og fra Rostock og Sassnitz i Tyskland, frasolgt, hvilket reducerede antallet af skibe på tysk flag fra syv til tre. Samtidig er gruppens juridiske struktur løbende blevet forenklet.

Som følge af denne forenkling og udvikling over tid har Scandlines besluttet at tilpasse sin organisation. Det er hensigten at flytte den øverste tyske ledelse og Finance-afdelingen fra Warnemünde til det nye hovedkontor i Hamburg. I den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern vil Scandlines koncentrere sig om lokationen i den internationale havn i Rostock, hvor også nybygningerne M/F Berlin og M/F Copenhagen vil begynde at betjene ruten Gedser-Rostock i løbet af anden halvdel af 2015.

I forlængelse af dette vil et mindre antal administrative funktioner blive outsourcet eller centraliseret. I alt kan denne tilpasning påvirke under seks procent af den tyske arbejdsstyrke. Ansatte om bord på færgerne, i terminalerne og BorderShops er ikke berørt af dette tiltag.

Med denne tilpasning øges mulighederne for at beskytte næsten 2.000 jobs i Danmark og Tyskland. Det sikrer, at virksomheden har en omkostningsbase, der matcher fremtidige behov og udfordringer, og at Scandlines forbliver konkurrencedygtig.

Scandlines forventer, at forhandlingerne med det tyske samarbejdsudvalg er afsluttet inden udgangen af februar 2015.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)