Gå til indhold
Scandlines’ flåde forøget med to skibe

Pressemeddelelse -

Scandlines’ flåde forøget med to skibe

I strålende solskin fik Scandlines den 12. marts 2014 overdraget de to skrog fra boet efter P+S WERFTEN i Stralsund, efter at købskontrakten var blevet underskrevet sidst i februar. De to skibe vil snarest blive overført til et andet værft, så de i løbet af det næste års tid kan blive klargjort til indsættelse på ruten Gedser-Rostock. Her skal de afløse færgerne M/F Kronprins Frederik og M/F Prins Joachim.

Scandlines arbejder i disse dage på at færdiggøre specifikationerne på om- og færdigbygningen af skibene, og rederiet er allerede i dialog med en række nordeuropæiske værfter, der er interesserede i at give tilbud på opgaven. For at reducere vægten skæres det øverste passagerdæk formentlig af, og styrehus og besætningsaptering erstattes med konstruktioner i aluminium. Ved disse og andre tiltag sænkes skibets tyngdepunkt, så skibet opfylder alle stabilitetskrav. Dødvægten øges desuden, så skibet som planlagt kan medtage 96 lastbiler eller 480 biler. Antallet af passagerer reduceres dog fra 1.500 til 1.300.

Da erfaringerne med hybridsystemet, der er installeret på M/F Prinsesse Benedikte på Rødby-Puttgarden, er særdeles gode, vil de to nye færger også blive udstyret med hybridsystem. I kombination med en scrubber vil færgerne dermed fra indsættelsen opfylde de nye emissionskrav, der træder i kraft den 1. januar 2015.

Scandlines forventer at indgå en aftale med et udførende værft i løbet af april 2014.


Related links

Emner

Kategorier


Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

 

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)