Gå til indhold
Scandlines-færge forventes klar inden udgangen af juni 2015

Pressemeddelelse -

Scandlines-færge forventes klar inden udgangen af juni 2015

Den beskadigede Scandlines-færge M/F Prinsesse Benedikte repareres på det polske værft Remontowa og forventes klar inden udgangen af juni 2015.

Efter et omfattende oprydnings- og inspektionsarbejde er værftet Remontowa ved Gdansk i Polen i samarbejde med Scandlines’ on-site team gået i gang med reparation af Scandlines-færgen M/F Prinsesse Benedikte, der onsdag den 11. marts 2015 blev beskadiget på vej ud af dokken.

Færgen var ved at afslutte et tre ugers planlagt værftsophold, hvor den blandt andet havde fået ny dieselmotor, radarsystem, ventilationssystem, scrubber og bundmaling. På vej ud af dokken krængede flydedokken over, og skibet gled ned fra kølblokken. Resultatet var, at skibet faldt cirka to meter ned og med en 13 graders krængning kom til at stå mod dokvæggen. Ved faldet blev der slået hul i siden af skroget, og der trængte vand ind i hele skibets længde.

Scandlines forventer, at reparation af de omfattende skader og den efterfølgende testfase vil tage cirka tre måneder. Færgen forventes således i drift inden udgangen af juni 2015.

M/F Prinsesse Benedikte er en af fire passagerfærger, der betjener ruten Rødby-Puttgarden. De øvrige tre passagerfærger M/F Prins Richard, M/F Schleswig-Holstein og M/F Deutschland afgår indtil udgangen af juni 2015 hver 40. minut fra både Rødby og Puttgarden.

Den femte færge, M/F Holger Danske, der primært sejler med særligt gods på ruten, har desuden øget antallet af daglige ture og dermed flyttet lastbiler fra de tre passagerfærger.

For at øge kapaciteten har Scandlines desuden chartret M/F Mercandia VIII fra HH-Ferries. Fra onsdag den 8. april vil M/F Mercandia VIII således fragte lastbiler på de travleste tidspunkter tirsdag til fredag.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et stort europæisk færgerederi. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer Scandlines en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2014 transporterede Scandlines 11,1 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler, 700.000 fragtenheder og 50.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale