Få vores nyheder på mail

Scandlines effektiviserer organisationen og står styrket i fremtiden

Pressemeddelelse   •   Apr 19, 2012 08:00 CEST

Scandlines gennemfører en strategisk omstrukturering af rederiets landbaserede organisation. Ændringerne i de administrative funktioner er nødvendige for at sikre en større effektivitet og fastholde rederiets stærke udgangspunkt i et udfordrende marked.

Målet med den strategiske omstrukturering er at optimere administrationen og opnå yderligere stordriftsfordele for rederiet. De organisatoriske ændringer vil påvirke de administrative funktioner på landjorden, og personalet, som passagererne møder om bord på rederiets færger, vil ikke blive berørt.

Den væsentligste årsag til de strategiske ændringer er behovet for kontinuerligt at forbedre effektiviteten i organisationen. Det sker med henblik på at ruste Scandlines til et marked med øget konkurrence samt at kunne imødekomme fortsatte stigninger i oliepriser og faste omkostninger.

"På trods af denne omstruktureringsproces vil vi fortsat være en af Nordeuropas førende rederier. Scandlines er en sund virksomhed baseret på en solid forretningsmodel. Ved at agere proaktivt nu sikrer vi, at Scandlines også i fremtiden vil være konkurrencedygtig i et udfordrende marked. De nødvendige ændringer i vores landbaserede organisation vil desværre også have en indvirkning på antallet af ansatte i Scandlines," udtaler Bengt Pihl, CEO i Scandlines.

Scandlines beskæftiger tæt på 2.200 mennesker, og for de fleste vil der ikke være nogen ændringer. Nogen vil få muligheden for at prøve en ny funktion eller flytte til en anden lokation i rederiet. Scandlines vil gøre sit til at hjælpe de enkelte medarbejdere, der må forlade rederiet, gennem overgangsperioden og videre i deres arbejdsliv.

Der er ikke noget præcist tal for berørte medarbejdere på nuværende tidspunkt, da samtalerne med de respektive samarbejdsudvalg netop er blevet iværksat. I løbet af en treårig periode forventes det, at 5-10 procent af den samlede medarbejderstab i Danmark og Tyskland vil blive påvirket.

"Jeg er oprigtig ked af, at vi er nødt til at sige farvel til nogle af vores dygtige og loyale medarbejdere. Vi træffer denne svære beslutning nu for rettidigt at kunne tilpasse vores landbaserede organisation til et udfordrende marked. Det må desuden ikke glemmes, at vi investerer kraftigt i Gedser-Rostock overfarten med de to nye færger ”M/F Berlin” og ”M/F Copenhagen”. Nybygninger som går hånd i hånd med kontinuerlige investeringer i en modernisering af den eksisterende flåde og løbende forbedringer i hele organisationen,” slutter Bengt Pihl.


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument