Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Scandlines boomer i Baltikum

Scandlines oplever en markant stigende efterspørgsel på sine ruter fra Tyskland til Baltikum, og rederiet tilbyder nu seks ugentlige afgange på ruterne fra Travemünde til Liepaja og Ventspils.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel inden for Baltikumtrafikken øger Scandlines nu frekvensen af afgange mellem Travemünde og de lettiske havne Liepaja og Ventspils til seks ugentlige afgange.

Scandlines oplevede i 2011 en markant vækst i fragttrafikken mellem Travemünde og de baltiske lande. Sammenlignet med sidste år steg antallet af fragtenheder på ruterne til Liepaja og Ventspils med omkring 43 procent, og fragtkunder kan nu alle hverdage inklusiv lørdage benytte sig af rederiets ruter til Liepaja og Ventspils.

Den forhøjede afgangsfrekvens mellem Tyskland og Baltikum er en del af rederiets offensive fragtstrategi:

”Med den øgede afgangsfrekvens fra Travemünde kan vi nu bedre imødekomme markedets behov og tilbyde vores kunder endnu mere fleksible logistikløsninger," udtaler Søren Poulsgaard Jensen, COO i Scandlines.

Ruten Travemünde-Liepaja betjenes af færgen M/F Ask og M/F Urd med fire gange ugentlige afgange. De to færger råder over 1.598 lastemeter og har hver især plads til 186 passagerer. I 2011 chartrede Scandlines ligeledes færgen M/F Watling Street, der forbinder Travemünde med Ventspils med to ugentlige afgange. M/F Watling Street har en kapacitet på 2.255 lastemeter og kan rumme 195 biler og 489 passagerer.

"Hvad der begyndte med to ugentlige afgange for næsten præcis to år siden, har nu udviklet sig til at blive en stærk og hyppig forbindelse mellem Tyskland og Baltikum, og vi glæder os meget over Scandlines’ store succes,” fortæller Nico Wollboldt, direktør for RoRo/LoLo hos Lübecker Hafen-Gesellschaft mbH.

”Succesen skyldes ikke kun rederiets høje service og kvalitet, men også de geografiske fordele ved Skandinavienkai i Travemünde med optimale forbindelser til vej- og jernbanenet og muligheden for at omlaste alle fragttyper. Trafikken til de baltiske lande og Rusland har udvist betydelige vækstrater hos os, og vi ønsker at blive markedsleder blandt de tyske Østersø-havne på dette område hurtigst muligt,” slutter Nico Wollboldt fra Lübecker Hafen-Gesellschaft mbH.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)