Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Scandlines bekræfter salg af fragtruter

Swedish Orient Line overtager ruten Rostock–Hanko med skibene M/F Merchant og
M/F Aurora samt M/F Urd, der nu sejler mellem Travemünde og Liepaja. Kontrakten med Swedish Orient Line træder i kraft per 1. september 2012.

“SOL Continent Line er et mindre og effektivt fremadstormende og foretagsomt
skibsrederi. Med dette opkøb øger vi vores tilstedeværelse i Østersøen og udvider vores tilbud til vores nuværende og fremtidige fragtkunder. Det går hånd i hånd med vores ambition om at være et konkurrencedygtigt alternativ for industrien,” siger Michael Kjellberg, CEO for Swedish Orient Line.

Scandlines vil fokusere på ruterne mellem Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg. To nye skibe til ruten Gedser-Rostock er ved at blive bygget i Tyskland samtidig med, at færgerne på de to andre ruter undergår en gennemgribende modernisering.

“Vi har en klar vision for fremtiden for Scandlines som operatør af hyppige og pålidelige transportservices kombineret med høj kapacitet og attraktive oplevelser for kunderne,” udtaler Søren Poulsgaard Jensen, CEO for Scandlines, og fortsætter:

“Salget af vores fragtbaserede netværk giver mening økonomisk såvel som organisatorisk og giver os mulighed for til fulde at koncentrere os om vores kerneforretning: korte ruter med mange afgange og stor kapacitet.”

Swedish Orient Line og Scandlines er begge meget tilfredse med aftalen, som er i tråd med de to selskabers respektive strategi.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre økonomiske detaljer i aftalen. Swedish Orient Line vil overtage M/F Merchant og M/F Aurora primo september 2012 og M/F Urd den 1. oktober 2012.


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)