Gå til indhold
Scandlines afslutter apteringsarbejde på M/F Berlin

Pressemeddelelse -

Scandlines afslutter apteringsarbejde på M/F Berlin

Passagerområderne på Scandlines’ nye færge til ruten Gedser-Rostock afleveres inden påske. M/F Berlin forventes at forlade det fynske værft FAYARD midt i april.

Sideløbende med færdiggørelsen af passagerområderne gennemgår skibet i øjeblikket et omfattende og tidskrævende testprogram. Testprogrammet forløber planmæssigt, og Scandlines forventer, at M/F Berlin forlader værftet midt i april. Skibet vil herefter gå på fem dages prøvesejlads, inden det ankommer til sit fremtidige leje i Rostock. Efter tilpasning af ramperne i Rostock er skibet klar til at gå i drift.

Søsterskibet M/F Copenhagen forventes indsat i sensommeren 2016.

De to nye færger skal erstatte M/F Kronprins Frederik og M/F Prins Joachim, der i dag sejler på Gedser-Rostock. For at sikre en stabil overgang og fortsat at kunne følge med trafikudviklingen har Scandlines dog besluttet at beholde M/F Kronprins Frederik og benytte den som afløserfærge på både Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Med en ekstra færge, der kan indsættes på begge ruter, sikres såvel den samlede kapacitet som stabiliteten i sejlplanerne.

M/F Prins Joachim vil i maj 2016 overgå til European Seaways, der har købt skibet til videre drift i Grækenland.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2014 i alt 14,8 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 60.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale