Få vores nyheder på mail

Rejsegilde i Rostock Havn

Pressemeddelelse   •   Aug 31, 2011 08:00 CEST

Med taler fra både Mecklenburg-Vorpommerns trafikminister Volker Schlotmann, Scandlines CEO Bengt Pihl og direktør for Rostock Hafen-Entwicklungsgesellschaft Dr. Bauermeister blev der i dag holdt rejsegilde ved det nye færgeleje til Gedser-Rostock ruten i Rostock Havn. Herfra vil der fra foråret 2012 afgå to nye superfærger, som lige nu bygges på P+S værftet i det nordtyske Stralsund.

Udbygningen af færgelejet samt tilpasningen af havneanlæg sikrer, at af- og pålæsning også fremover sker på 15 minutter, selv om transportkapaciteten fordobles med de nye færger. Det nye færgeleje bliver udstyret med en dobbeldækkerrampe, og opmarchbanerne samt til- og frakørselsveje i havnen omlægges og tilpasses, så de kan klare den øgede trafik.

Trafikminister Volker Schlotmann roste byggeprojektet: ”Forberedelserne til ‚Motorways of the Sea‘-projektet for Gedser-Rostock overholder tidsplanen. Investeringerne vil styrke færgeforbindelsen Gedser-Rostock yderligere, der allerede i dag oplever stor efterspørgsel.”

Copenhagen og Berlin, som de to nye færger kommer til at hedde, har plads til 1.500 passagerer, 480 biler eller 96 lastbiler. Transporttiden fra Gedser til Rostock vil fortsat være en time og tre kvarter, men overfarten bliver mere komfortabel, underholdende og afvekslende. Med fire forskellige restauranter vil der være noget for enhver smag: en a la carte restaurant, en buffetrestaurant, et cafeteria og en café. Der indrettes desuden konferencerum, shopping- og spilleområde samt legepladsen og teen-area.

Udbygningen og moderniseringen af Gedser-Rostock rutens havne sker inden for rammerne af EU-projektet "Motorways of the Sea”, idet en mere effektiv forbindelse til søs skal støtte logistiske services mellem EU-landene. For Scandlines CEO Bengt Pihl er dagen i dag et vigtigt skridt til realisering af infrastrukturelle forbedringer i Østersøområdet på tværs af landegrænser: ”For Scandlines som et af de største rederier i Europa er rejsegildet her i Rostock Havn særdeles vigtigt for den fremtidige sikring af kerneforretningen i Østersøen.”

Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Vedhæftede filer

PDF-dokument