Gå til indhold
Luciaoptog på Scandlines-færgen

Pressemeddelelse -

Luciaoptog på Scandlines-færgen

På denne tid af året er der tradition for at gå luciaoptog i Skandinavien. Hos Scandlines følger vi også den festlige tradition. Den 1. december 2016 sørgede det svenske Kungsbacka Lucia-Chor for både sang og lys på M/F Kronprins Frederik.

Luciaoptoget kommer oprindeligt fra Sverige og markerer årets korteste dag: Vintersolhverv. Unge piger iklæder sig hvide kjoler og synger de traditionelle Lucia-sange. Pigen, der går forrest, har en lyskrans på hovedet, og hun repræsenterer den hellige Lucia.

Med tiden er luciaoptoget ikke kun blevet en elsket skik i Skandinaven, også i Tyskland arrangeres der luciaoptog flere og flere steder. Den 1. december 2016 havde Scandlines derfor inviteret det svenske Kungsbacka Lucia-Chor om bord på M/F Kronprins Frederik som en hyggelig optakt til julen. Ligesom i de foregående år var lyspigernes sang i lange, hvide kjoler en fin start på en rejse til de tyske julemarkeder i for eksempel Rostock.

Den 4. december er der igen mulighed for at opleve Kungsbacka Lucia-Chor live, når koret kl. 13:00 sejler fra Rostock til Gedser med M/F Kronprins Frederik. Det er helt sikkert en særlig grund til at tage på et lille juleeventyr til søs.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 millioner passagerer, 3,3 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)