Gå til indhold
Information om ventetid

Pressemeddelelse -

Information om ventetid

Scandlines glæder sig over at konstatere, at det danske og tyske Transportministerium (BMVI) ikke længere taler om ”ventetider på over fem timer” i færgehavnen i Puttgarden.

Efter mødet mellem de to landes transportministre, Magnus Heunicke og Alexander Dobrindt, den 24. februar 2015 udsendte begge ministerier en pressemeddelelse (tysk pressemeddelelse), som begrunder nødvendigheden af en fast forbindelse over Femern Bælt med, at rejsetiden kan forkortes, og at ”i højsæsonen om sommeren opstår der ofte trafikkø fra færgehavnen i Puttgarden og tilbage til fastlandet – med ventetider på over fem timer”.

En efterfølgende forespørgsel hos det tyske Transportministerium viser, at dette udsagn er baseret på en udokumenteret passage i en tysk Wikipedia-artikel om den faste forbindelse. Her står der: ”Zur Hauptreisezeit im Sommer reicht der Rückstau vom Fähranleger Puttgarden bis auf das Festland zurück mit Wartezeiten von über fünf Stunden” (I højsæsonen om sommeren opstår der ofte trafikkø fra færgehavnen i Puttgarden og tilbage til fastlandet – med ventetider på over fem timer). Artiklen er oprettet i 2007 af en anonym bruger.

Scandlines oplyser i den forbindelse:

  • I 2014 transporterede Scandlines 625.000 personbiler på Rødby-Puttgarden i højsæsonen i juni, juli og august.
  • Af disse havde 96 procent en ventetid på under en time, og størstedelen havde en gennemsnitlig ventetid på 15 minutter.
  • 0,1 procent måtte vente to timer eller længere på en afgang. Dette skyldtes, at en af Scandlines’ fem færger på ruten måtte tages ud til vedligeholdelsesarbejde. Det skete desværre på en af årets travleste rejsedage.

Det tyske Transportministerium har omgående taget den pågældende passage ud af deres pressemeddelelse, mens det danske Transportministerium har tilføjet en bemærkning om, at passagen om de fem timers ventetid har vist sig ikke at være dokumenteret. 

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et stort europæisk færgerederi. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer Scandlines en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2014 transporterede Scandlines 11,1 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler, 700.000 fragtenheder og 50.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)