Gå til indhold
"Det Gule Palæ" bliver indviet den 9. september 2017 i Gedser
"Det Gule Palæ" bliver indviet den 9. september 2017 i Gedser

Pressemeddelelse -

Indvielse af ”Det Gule Palæ” den 9. september 2017 i Gedser

Kommandoposten fra Olsenbanden-filmene skulle have være revet ned, men med støtte fra en række sponsorer, bl.a. Scandlines, lykkedes det at redde den historiske bygning. ”Skide godt, Egon!” ville de have sagt i Olsenbanden.

”Det Gule Palæ”, der i mange år har stået ubenyttet på DSB’s areal i København, har nærmest ikon-status hos Olsenbanden-fans i hele verden. I 2014 skulle det forfaldne palæ rives ned, men det lykkedes fansog sponsorer fra Danmark og Tyskland at redde bygningen og at flytte den fra hovedstaden til Gedser Remise, lige ved siden af Scandlines terminalen. Nu står den som ny med udskiftede vinduer, døre, ny træbeklædning i underetagen, nyt gulv og ny trappe mellem stueetagen og førstesalen. ”Det Gule Palæ” bliver indviet den 9. september 2017 og er dermed klar til at tage imod de første film-entusiaster.

For ægte Olsenbanden-fans er et besøg i Gedser Remise et must. Den originale Chevrolet Bel Air fra 1959, Olsenbanden kørte i fra film nr. 8 til film nr.13, vil være til stede på åbningsdagen.

Det foreløbige program for indvielsen den 9. september 2017 er:

  • Kl. 12.00: Portene til Remisen åbnes
  • Fra kl. 13:00: Æresgæsterne Jes Holtsø alias Børge og Morten Grunwald alias Benny ankommer
  • Fra kl. 13:15: Velkomsttaler ved formanden for Gedser Remise Hans Østergaard, formanden for Olsen Banden Fanklub i Danmark, Rune Holm Clausen, Steffen Paatz fra den tyske Olsenbandenfanclub, borgmester Roland Methling, Rostock bystyre og borgmester John Brædder fra Guldborgsund kommune
  • Kl. 14:00: Borgmestrene klipper båndet til bygningen over og tager sammen med æresgæsterne et første kig ind i det nyrenoverede palæ
  • Kl 15:00: Toldcaféen viser den passende film fra 1975: ”Olsen-banden på sporet”.

Flere informationer findes på http://olsenbandenfanklub.dk/ og http://gedserremise.dk/index.html.

Scandlines byder det ”Det Gule Palæ” velkommen i Gedser havn. Palæet lander i fint selskab med en anden filmbygning, nemlig den historiske stationsbygning, Scandlines Portalen, som blev brugt til stationsoptagelser i Matador.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2016 i alt 15 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 1 million fragtenheder og 64.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale