Gå til indhold
Hybridfærgen M/F Berlin atter i drift på Gedser-Rostock

Pressemeddelelse -

Hybridfærgen M/F Berlin atter i drift på Gedser-Rostock

Efter en tur på værft hos Fayard i Munkebo kommer Scandlines’ færgen M/F Berlin allerede i drift igen i aften den 19. juli med afgang kl. 23.45 fra Rostock.

Tidligt tirsdag morgen den 17. juli ankom Scandlines’ færge M/F Berlin til værftet Fayard i Munkebo, hvor den blev færdigbygget i 2016.

Baggrunden var en ukendt lyd/vibrationer under skibets fremdrift. I første omgang var tesen, at et fremmedlegeme, fx et stykke tovværk, der havde viklet sig ind i en thruster, roret eller i skruen. Alle dele blev undersøgt af dykkere i Rostock, men der blev ikke fundet nogle mulige årsager til vibrationerne.

Rolls Royce, som har leveret skibets thrustere (2 af de 3 propeller, der sikrer fremdrift), sendte teknikere på besøg på skibet under driften for at undersøge, om det var i thrusterne, problemet lå. Der blev konstateret vibrationer i den styrbord thruster og efter deres anbefaling blev skibet sendt på værft for at blive undersøgt nærmere. En reserve-thruster blev øjeblikkeligt sendt fra Rolls Royce’s lager i Norge til Fayard.

”Det var selvfølgelig ikke et drømmescenarie at tage en færge ud af drift midt i højsæsonen, men driftssikkerheden vejer altid tungest i den slags beslutninger,” siger Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef hos Scandlines.

I tørdokken på Fayard blev thrusteren afmonteret og reserven påmonteret. En hurtig undersøgelse af den afmonterede thruster bekræftede, at der var skader på denne, og at disse var årsagen til vibrationerne.

I M/F Berlins fravær har søsterskibet M/F Copenhagen sammen med de fire hybridfærger på Rødby-Puttgarden sikret, at de mange ferierejsende er kommet over Østersøen.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 13 færger transporterede Scandlines i 2017 i alt 15 millioner passagerer, 3,1 millioner personbiler, 1,1 million fragtenheder og 56.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)