Gå til indhold
Højsæsonen forløb optimalt hos Scandlines

Pressemeddelelse -

Højsæsonen forløb optimalt hos Scandlines

Sommeren 2017 er forbi, og dermed også Scandlines‘ højsæson. Hos rederiet er der stor tilfredshed med de tre sommermåneder, og fremtiden ser også lys ud. Stabil færgetrafik med meget få aflysninger sikrer glade kunder.

Stabil færgetrafik, tocifrede vækstrater i antallet af transporterede køretøjer og ingen nævneværdige tekniske problemer får Scandlines til at se meget positivt på trafikafviklingen i sommermånederne. De meget få forsinkelser, der har været, skyldtes hændelser uden for Scandlines‘ kontrol, og har i de allerfleste tilfælde været på under fem minutter.

I hele højsæsonen har Scandlines haft flere afgange på både ruten Rødby-Puttgarden og på ruten Gedser-Rostock end i 2016. På Rødby-Puttgarden var der i sommermånederne over 9.000 afgange. På årsbasis har ruten med fire afgange i timen døgnet rundt mere end 34.000 afgange. Det gør ruten til den hurtigste og mest stabile trafikåre mellem det europæiske fastland og Skandinavien.

Når færgerne er i havn, er der afsat 15 minutter til at få alle biler kørt fra borde og om bord. På de største rejsedage i sommeren sørgede det erfarne personale i havnene og om bord på færgerne for, at over 4.000 køretøjer kom af og på færgerne på ruten Gedser-Rostock.

Ud over at kunne se tilbage på en sommer hvor kunderne kom af sted til tiden, kan rederiet også glæde sig over, at sejladsen på Østersøen foregår så energieffektivt som muligt. På ruten Gedser-Rostock indsatte Scandlines nemlig i 2016 verdens to største hybridfærger. Med deres innovative hybridsystem reduceres brændstofforbruget med 2/3 per overfart per bil. De nye færger er ikke alene mere miljøvenlige og energieffektive end de gamle færger; med deres størrelse har de desuden siden begyndelsen af 2017 sikret tocifrede vækstrater.

M/F Berlin og M/F Copenhagen er med plads til 1.300 passagerer, 460 biler og 96 lastbiler effektive trafikmaskiner, som også i højsæsonen betjener ruten sikkert og stabilt. Flere overfarter, forhøjet kapacitet og forbedret logistik – færgernes indkøring er forløbet perfekt, og de har siden indsættelsen sejlet stabilt med over 20 daglige afgange.

Sammenlagt transporterede rederiet tæt på én million køretøjer og tre millioner passagerer i højsæsonen – en udfordrende logistisk opgave, der kun kan løftes af et sammentømret medarbejderteam om bord og på land. Deres højeste prioritet er at overholde afgangstiderne og dermed sikre tilfredse kunder - også i højsæsonen.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2016 i alt 15 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 1 million fragtenheder og 64.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale