Gå til indhold
Frivillig skattesænkning øger antallet af rejsende

Pressemeddelelse -

Frivillig skattesænkning øger antallet af rejsende

Scandlines besluttede, at byde nedsættelsen af ølafgiften velkommen ved allerede fra den 4. juni 2012 på eget initiativ at sænke priserne på de øl, der sælges om bord på færgerne mellem Helsingør og Helsingborg. Dette tiltag har givet en væsentlig større effekt end forventet.

Det er ikke bare trafikken over sundet, der har udvist flotte vækstrater. I hele måneden har der været et markant større salg af øl om bord i forhold til salget i juni måned 2012. I gennemsnit er der i sidste måned solgt omkring 1.000 kasser øl om dagen på linjens 4 færger, hvilket er en vækst på cirka 40 procent.

”Vi besluttede at tage forskud på afgiftsnedsættelserne og skære toppen af priserne fra den 4. juni for at teste effekten af den planlagte sænkning i afgifterne per 1. juli. I juni måned havde vi omkring 37.000 flere rejsende end samme periode sidste år, hvilket svarer til en vækst på 5 procent. Væksten overstiger de mest optimistiske forventninger, og vi håber, at tendensen fortsætter sommeren over”, siger Henrik Rørbæk, Route Director.

I lyset af den genskabte interesse for at handle øl i Danmark og efter ønske fra de svenske gæster genindfører Scandlines den klassiske øl-kærre. Fra tirsdag den 2. juli kan den legendariske øl- kærre derfor igen lejes hos Scandlines i Helsingborg. Kærren var tidligere et symbol for rejsen over sundet, og nu vækkes den altså til live igen.

”Vi ser skattesænkningen som et signal fra den danske regering om, at man vil styrke handlen i de danske butikker - at dette skaber øget korttidsturisme i regionen, ser vi som positivt” afslutter Henrik Rørbæk, Route Director.

Fakta: Volumener på Helsingør-Helsingborg, juni 2013

Passagerer 777.914 (5%)

Biler 153.896 (-0,8%)

Lastbiler 29.842 (-2,9%)

Tal i parentes angiver procentforskel i forhold til juni 2012.

For yderligere information kontakt Route Director Henrik Rørbæk på telefon +46 703 28 60 55. 

Fra tirsdag den 2. juli kan den legendariske øl-kærre igen lejes hos Scandlines i Helsingborg. Kærren var tidligere et symbol for rejsen over sundet, og nu vækkes den altså til live igen. 


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)