Gå til indhold
Første stålplader skåret til Scandlines’ nye emissionsfrie færge

Pressemeddelelse -

Første stålplader skåret til Scandlines’ nye emissionsfrie færge

De første stålplader til Scandlines’ nye emissionsfrie færge, der efter planen indsættes på ruten Rødby-Puttgarden i 2024, blev i mandags skåret på værftet Cemre i Tyrkiet.

Den lille traditionelle ceremoni fandt sted den 4. april 2022 og var kulminationen på måneders intens forberedelse.

”Vi har brugt de seneste måneder på at få aftaler med underleverandører på plads. I dag er det første stykke stål til vores nye færge blevet skåret, og projektet er for alvor skudt i gang. Forude venter en utroligt spændende proces med en række milepæle,” siger Scandlines COO Michael Guldmann Petersen.

Det 147,4 meter lange skib får en kapacitet på 66 fragtenheder svarende til cirka 1.200 banemeter samt 140 passagerer. Skibet vil kunne transportere lastbiler på både øverste og nederste dæk. Scandlines’ fragtforretning er stigende, så rederiet glæder sig rigtig meget til at sætte den nye færge i søen. Alene i 2021 er antallet af fragtenheder steget med 12 procent.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines er et moderne og innovativt rederi med en grøn vision for fremtiden. Vi har en stolt kultur baseret på et stærkt dansk-tysk samarbejde og en maritim historie, som rækker tilbage til 1872.

Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens. Seks af vores syv færger er hybridfærger, og én er desuden udstyret med et innovativt rotorsejl – og det bidrager til at gøre vores færger grønnere.

Vores kerneforretning består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Fokus i alle vores aktiviteter – uanset om det er om bord på vores færger eller i vores BorderShops – er at give vores kunder en god oplevelse.

Med over 41.500 afgange fordelt på syv færger transporterer Scandlines på et normalt år over 7 millioner passagerer, 1,7 millioner personbiler og ca. 700.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale