Gå til indhold
Flere rejser sydpå om natten

Pressemeddelelse -

Flere rejser sydpå om natten

På fredag begynder skolernes sommerferie, og allerede i weekenden kører mange familier sydpå for at holde ferie. Nye tal fra Scandlines, der står bag de to største færgeruter mellem Danmark og Tyskland, viser, at der i år er stor interesse for at begynde rejsen ned gennem Europa i de sene aftentimer eller tidlige morgentimer. Vejdirektoratet ser mange fordele ved at rejse på de skæve tidspunkter.

Fredag er årets første store rejsedag for sommertrafikken. Når skolerne ringer ud til ferie i løbet af fredagen, pakker mange familier bilen og gør klar til at køre ned gennem Europa. Nu viser nye tal fra Scandlines, der driver færgeruterne Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden, at mange i år vælger at begynde rejsen sydpå i de sene aftentimer eller tidlige morgentimer.

”Vi har i år oplevet en kæmpe interesse for vores billet NightRider, der gælder torsdag til lørdag mellem kl. 21 og 05 frem til den 11. juli. Allerede i forrige weekend rejste mange af sted om natten, og rigtig mange har købt NightRider-billetter til denne weekend og næste. Hvis vi sammenligner med sidste år, hvor vi introducerede billettypen, er der allerede nu sket en femdobling af billetsalget”, fortæller CCO Morten Haure-Petersen hos Scandlines og tilføjer:

”Motorvejene ned gennem Europa er ofte fyldte og er kendetegnet ved lange bilkøer, især i dagtimerne i weekenderne. Vi ser den store interesse for at begynde rejsen sen aften eller tidlig morgen som et udtryk for, at flere har fået øjnene op for, at der er mulighed for at undgå at sidde i kø, da der er mere ro og bedre plads på motorvejene ”.

Mange fordele ved de skæve tidspunkter

Ifølge Vejdirektoratet begynder mange familier sommerferien sydpå i de tidlige morgentimer eller sene aftentimer. Det sker, fordi de skæve rejsetidspunkter giver nogle konkrete fordele.

”I sommerperioden er der ekstra meget trafik ned gennem Europa, og det kan derfor være en fordel at rejse på de skæve tidspunkter. Det kan være aften eller tidlig morgen, men det kan også være uden for de store rejsedage i weekenden. Det, der er vigtigt, er selvfølgelig, at den, der kører, er udhvilet, ligesom det er vigtigt at holde pauser og mærke efter, at kroppen er frisk til at sidde bag rattet. Det gælder både dag, nat, morgen og aften”, siger pressechef Martin Østergaard-Nielsen fra Vejdirektoratet.

Sommerperioden er højsæson hos Scandlines, og sidste sommer rejste knap tre millioner personer med de to færgeruter Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden.

Om Scandlines NightRider

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2014 i alt 14,8 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 60.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)