Gå til indhold
First State Investments overtager ruten Helsingør-Helsingborg

Pressemeddelelse -

First State Investments overtager ruten Helsingør-Helsingborg

Scandlines og Stena har i dag underskrevet en aftale om salg af færgeruten Helsingør-Helsingborg til en europæisk investeringsfond i infrastruktur under First State Investments.

Ruten Helsingør-Helsingborg drives i dag i et joint venture mellem Scandlines og Stena Line, der hver ejer 50 procent. Med udgangen af januar 2015 overtager First State driften af ruten, indledningsvis med støtte fra Scandlines og Stena Line. De fem skibe, der betjener ruten, indgår alle i aftalen, ligesom ruten fortsat vil blive markedsført under navnet Scandlines Helsingør-Helsingborg.

Alle medarbejdere, der i dag er ansat på Helsingør-Helsingborg-overfarten, vil blive tilbudt at fortsætte i deres nuværende stilling på samme vilkår. Samtidig vil Scandlines fortsætte det tætte samarbejde med Scandlines Helsingør-Helsingborg. Kunderne vil derfor ikke opleve nogen ændringer i driften i forhold til i dag.

Scandlines’ CEO Søren Poulsgaard Jensen udtaler: ”Vi er overbeviste om, at det faktum, at der fremadrettet kun er én ejer af ruten, vil gavne både medarbejdere og kunder. Vi glæder os til fortsat at tilbyde en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder på vores to øvrige ruter.”

Marcus Ayres, Partner i First State, siger: “Vi er glade for at have indgået en aftale om at overtage ruten Helsingborg-Helsingør, der er af afgørende betydning for infrastrukturen i Øresundsregionen. First State repræsenterer primært europæiske pensionskasser med langsigtede investeringer, og vi ser frem til at samarbejde med medarbejderne, ledelsen og de lokale om at sikre rutens fortsatte succes og stabilitet.”

Scandlines vil fremover fokusere på de to trafikmaskiner mellem Danmark og Tyskland samt på de to BorderShops i henholdsvis Puttgarden og Rostock. I 2015 indsættes to nye færger på ruten Gedser-Rostock, hvorved kapaciteten og oplevelsen om bord løftes betydeligt. Der er desuden investeret 300 millioner DKK i at modernisere Gedser Havn, så den dobbelte kapacitet fortsat kan håndteres på blot 15 minutter.

Om First State Investments

First State er det internationale brand for den konsoliderede afdeling for investeringspleje og er en del af Commonwealth Bank of Australia. På vegne af internationale investorer forvalter First State en portefølje på 123 milliarder EUR (status 30. september 2014).

First State er en førende investor inden for infrastruktur. Selskabet har 20 års erfaring i investeringer inden for infrastruktur og forvalter kapital på over 3,1 milliarder EUR investeret i porteføljer i transport, telekommunikation og social infrastruktur i Australasien og Europa på vegne af institutionelle investorer.

Kontakt Steffen Lüders, +45 26 72 80 50, for yderligere information om First State.

Investeringen foretages af First State European Diversified Infrastructure Fund (EDIF)

EDIF er en infrastrukturfond med geografisk fokus på Europa og en strategi om at investere målrettet i modne økonomiske infrastrukturprojekter. EDIF’s investorer er primært europæiske pensionskasser, herunder flere nordiske, der søger langsigtede investeringer i stabile aktiver. EDIF har i øjeblikket investeringer i Anglian Water Group og Electricity North West (Storbritannien), Caruna og Digita (Finland), Ferngas og EVG (Tyskland) og Reganosa (Spanien).

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2013 transporterede vi 11 millioner passagerer, 2,5 millioner personbiler og 0,7 millioner fragtenheder på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale