Gå til indhold
Femernbælt-Race: David mod Goliat

Pressemeddelelse -

Femernbælt-Race: David mod Goliat

Michael Walther og ”Vitality” udfordrer M/F Prinsesse Benedikte.

På tirsdag, den 22. november 2016, afvikles en helt specielt kapsejlads på Fugleflugtslinjen mellem Puttgarden og Rødby: Den tyske ekstremsportsmand Michael Walther stiller med sin katamaran ”Vitality” op til start mod Scandlines’ hybridfærge Prinsesse Benedikte. Det er en duel mellem to ulige modstandere, Davids maritime kamp mod Goliat – Zero Emission mod Hybridsystem. På den ene side står den 35-årige sejler fra Kiel med sin 5,5 m lange og 75 kg tunge A-Cat med et 15 m2 stort sejl. På den anden side den 142 m lange færge med 23.712 hk, fire stærke motorer og et hybridsystem. Hvem kan hurtigst tilbagelægge de 18,5 km fra Puttgarden til Rødby: Davids ”Vitality” eller Goliats Prinsesse Benedikte? Svaret får vi ved Femernbælt-Race den 22. november. Startskuddet lyder kl. 12:15 i havnen i Puttgarden.

”Jeg har med succes deltaget i flere ekstreme sportsaktiviteter på vandet og er altid på udkig efter nye udfordringer”, forklarer Michael Walther som baggrund for det usædvanlige kapløb. ”Idéen om David mod Goliat – min lille katamaran mod en stor, moderne færge – har jeg haft længe. Det glæder mig meget, at Scandlines var parat til at tage udfordringen op, og jeg er meget spændt på, hvem der vinder.”

”Mens færgen har en servicefart på næsten 35 km/t, skal jeg være klar til at kæmpe mod bølger og usikre vindforhold. Oven i dette kommer så også kulden. Østersøen er blevet væsentlig koldere i løbet af de seneste uger”, siger Michael Walther, der har forberedt sig grundigt. ”Jeg har siden juni arbejdet på at optimere ”Vitality”, især hydrofoildelen, der skal skabe opdrift for at løfte katamaranen op af vandet men samtidig selv generere mindst mulig vandmodstand. Med det software, som min partner Corporate Planning har udviklet, har jeg analyseret og sammenlignet forskellige systemer og lidt efter lidt arbejdet mig hen imod det optimale. Jeg har på samme måde fået styr på mit træningsprogram. Jeg føler mig helt klar til kampen men ved også, at både jeg og ”Vitality” skal yde vores bedste for at have en chance. På den anden side må jeg heller ikke tage for store chancer, for så risikerer jeg at kæntre og beskadige min katamaran. Hvis jeg omvendt har vinden med mig, har jeg gode muligheder for at vinde kapløbet mod Prinsesse Benedikte. Det bliver under alle omstændigheder spændende.”

Om Michael Walther

Michael Walther begyndte allerede som seksårig at sejle og har som passioneret sejler siden tilbragt størstedelen af sin fritid på havet. I 2005 vandt han sit første af i alt tre tyske mesterskaber (Hobie Tiger) og deltog for første gang i Stockholm Archipelago Raid. Den femdages nonstop-kapsejlads mellem Sverige og Finland anses for at være et af de hårdeste katamaran-regattaer i verden. I 2010 og 2011 var Michael Walther en del af besætningen på Extreme Sailing Series. Han er desuden rekordindehaver af Round Gotland Midwinter Challenge, idet han i februar 2008 sejlede de 450 sømil på 27 timer og 34 minutter. Nu har han sat sig et nyt mål med sin katamaran ”Vitality”, der er bygget i 2015: at krydse de 18,5 km på Femernbælt hurtigere end hybridfærgen Prinsesse Benedikte.

Om CP Corporate Planning AG

CP Corporate Planning AG har i 25 år sat standarder for velfungerende og innovative softwareprogrammer til virksomhedsstyring. Under mottoet ”Controlling kan være så enkel!” udvikler virksomheden, der har til huse i Hamburg, fleksible løsninger med integreret knowhow om virksomhedsledelse. Corporate Planning blev grundlagt i 1989 med en vision om give controllere et softwareprogram, som ville gøre det enkelt, sikkert og sjovt at løse deres opgaver. I dag er CP Corporate Planning AG en af de førende udbydere af Corporate Performance Management Software i Europa og tilbyder med sit Corporate Planning Suite mange forskellige planlægnings-, rapporterings- og analysemetoder i en integreret, teknologisk platform. Corporate Planning har siden maj 2016 samarbejdet med Michael Walther og supporterer den 35-årige sportsmand fra Kiel med at planlægge og gennemføre hans ekstremport.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2014 i alt 14,8 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 60.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

M/F Prinsesse Benedikte er en af fire dobbeltenderfærge, der døgnet rundt sejler på ruten Rødby-Puttgarden. Overfartstiden er 45 minutter, og der afgår en færge hver halve time. Færgen, der er bygget i 1997, blev i 2013 udstyret med et hybridsystem, der kombinerer traditionel dieseldrift med elektrisk batteridrift. Scandlines kan som verdens første rederi lagre overskydende energi i stor skala i batterier om bord. Hybridsystemet optimerer driften af skibsmotorerne, så brændstoffet udnyttes bedst muligt. På den måde kan CO₂-udledningen reduceres med op til 15 procent. Ud over hybridsystemet har Scandlines‘ færger fået installeret en røggasrenser, en såkaldt scrubber. Scrubberen renser udledningsgasser som svovl og partikler med mindst 90 procent. Scandlines’ langsigtede mål er helt emissionsfrie færger.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)