Gå til indhold
Søren Poulsgaard Jensen (CEO Scandlines), Mette Marie Knudsen (Senior Business Developer E.ON), Britt Karlsson-Green (Project Manager GREAT, Region Skåne), Heiko Kähler (Direktør Scandlines Deutschland GmbH)
Søren Poulsgaard Jensen (CEO Scandlines), Mette Marie Knudsen (Senior Business Developer E.ON), Britt Karlsson-Green (Project Manager GREAT, Region Skåne), Heiko Kähler (Direktør Scandlines Deutschland GmbH)

Pressemeddelelse -

Få strøm på elbilen ved Scandlines’ Bordershops

Nu skal du ikke længere bekymre dig om at løbe tør for strøm, når du er på vej syd- eller nordpå. Med to nye hurtigladere ved BorderShop Puttgarden og BorderShop Rostock kan du hurtig lade op og køre videre. I samarbejde med energiselskabet E.ON har Scandlines opsat ladestandere, som vil gøre det endnu lettere for elbilisterne at køre til og fra Tyskland.

”Det er helt naturligt for Scandlines at tænke grønt – også når det kommer til at sikre strøm til elbiler. Vi har siden 2013 sejlet med hybridfærger på vore færgeruter, og det er en del af vores grønne vision at se på alle de områder, hvor vi kan gøre en forskel for miljøet,” siger Søren Poulsgaard Jensen, Scandlines’ CEO.

”Vores ambition er at gøre det nemt for elbilister at køre på tværs af byer og landegrænser. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Scandlines gør det lettere at krydse den tyske grænse, mens vi tager endnu et skridt i den grønne omstilling,” forklarer Bertil Hammerby, chef for E.ON Drive, og pointerer, at E.ON i dag har mere end 1.350 offentlige ladepunkter i Danmark. E.ON planlægger ligeledes at udbygge et netværk af lynladestationer ned gennem Tyskland og resten af Europa frem mod 2020.

De to nye hurtigladere ved Scandlines BorderShops har hver plads til to elbiler. Hurtigladerne er delvis støttet af EU-projektet GREAT, som E.ON er en del af. Projektet arbejder blandt andet på at skabe en grøn transportkorridor mellem Skandinavien og Nordtyskland. Laderne kan benyttes af alle elbilister.

Fakta om E.ONs hurtigladere:

  • Har tre udtag: CCS, Mennekes type II og CHAdeMO
  • Har en kapacitet på 43 kW AC og 50 kW DC (afhængig af biltype)
  • Kan lade to biler samtidigt (en AC og en DC)
  • Det tager 20-30 min. at lade batteriet op til 80 pct. (afhængig af batteristørrelse)
  • Al strøm i E.ONs offentlige ladenetværk kommer fra vedvarende energikilder

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark og Tyskland. Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. 

Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Med over 43.000 afgange på 8 færger transporterede Scandlines i 2018 i alt 7,4 millioner passagerer, 1,8 millioner personbiler og over 700.000 fragtenheder og 36.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Om E.ON

E.ON Danmark er en del af energikoncernen E.ON SE - et af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om bæredygtig el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Læs mere om E.ON her: www.eon.dk

PRESSEKONTAKT E.ON:

Peter Bjerregaard

Market Regulation Manager
Mobil: +45 3038 6164
E-mail: Peter.Poul-Bjerregaard@eon.se 

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)