Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Danskerne strømmer til Nordtyskland

Kortere ferier og rejsemål, der ligger inden for køreafstand, er for alvor ved at blive populære
hos danskerne. Det mærker man i Nordtyskland, hvor Hamburg, Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern melder om markante stigninger i antallet af danske overnatninger.

Fra 2007 til 2008 har flere nordtyske delstater oplevet et boom i antallet af danske besøgende. Langs Østersøkysten i delstaten Slesvig-Holsten er antallet af danske overnatninger steget med næsten 15 procent, mens Hamburg og delstaten Mecklenburg-Vorpommern har registreret stigninger på henholdsvis 13 og 12 procent.

Med 242.924 danske overnatninger i 2008 er Østersøkysten i Slesvig-Holsten danskernes klare favoritdestination, når det gælder svipturene syd for grænsen. Til sammenligning havde Mecklenburg-Vorpommern 120.420 danske overnatninger i 2008, mens Hamburg kommer ind på tredjepladsen med 116.278.

”Tallene fra Nordtyskland er meget flotte og vidner om, at bilferien for alvor er kommet på mode igen hos danskerne. Denne tendens er jo særlig positiv for de nordtyske destinationer, fordi de kan nås på ganske få timer fra det meste af Danmark og derfor er oplagte til et weekendophold eller en miniferie. Hos Scandlines mærker vi her i påsken en stigning i antallet af rejsende sammenlignet med samme periode sidste år, og vi forventer, at denne udvikling vil fortsætte”, siger Head of Product and Customer Service hos Scandlines, Lindy Kjøller.

Scandlines’ færger sejler hver halve time mellem Rødby og Puttgarden og hver anden time mellem Gedser og Rostock. I uge 17 har rederiet et specielt tilbud på Gedser-Rostock-ruten, der betyder, at en personbil på maks. seks meter inklusiv ni personer kan komme med færgen for helt ned til 333,- kroner per vej.


Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)