Gå til indhold
Danskerne er vilde med sommerens parfumer

Pressemeddelelse -

Danskerne er vilde med sommerens parfumer

Sommeren er langt om længe over os. Benene skal luftes, solbrillerne frem og parfumen skal dufte af sommer. Trendforsker Louise Byg Kongsholm peger på, at danskernes foretrukne feriedufte er lette og friske. Det bakkes op af Scandlines, som oplever særlig efterspørgsel på sommer-editions af populære dufte.

Sommerferien er netop begyndt, og danskerne valfarter til udlandet. Mange benytter turen ud af landet til at shoppe på rejsen, og det er især de nye sommerdufte, der kommer i kurven.

Trendforsker og direktør i pej gruppen, Louise Byg Kongsholm, fortæller, at parfumer i særlige sommer-editions især er populære blandt yngre danske kvinder.

– Der er overordnet set to grupper blandt danskerne i forhold til dufte. Den duftforskrækkede forbruger, som går helt uden om parfume, og storforbrugeren, som slet ikke kan få nok. De duftglade danskere er oftest yngre kvinder, som er vilde med at dufte af sommer og gerne prøver flere forskellige som matcher årstiden. De kan også være lidt mere modne kvinder, der bruger den samme parfume i mange år, siger Louise Byg Kongsholm.

Nyeste dufte er populære
Hos Scandlines, som sejler danskerne til Tyskland, får man ofte de nyeste sommerdufte i handlen cirka tre uger før almindelige butikker. I selskabets Onboardshop på færgerne kan gæsterne handle til priser der næsten altid er bedre end taxfree, og det får de duftglade danskere til at hive sommerdufte ned fra hylderne.

– Jeg tror, at en del af vores kunder bliver overraskede over, at vores Onboardshop kan tilbyde de nyeste dufte før butikkerne derhjemme. Særligt dufte fra Marc Jacobs og Giorgio Armani hitter lige nu, men eksklusive brands som Chanel og Dior er altid populære. Det skyldes formentligt, at vi oftest kan tilbyde duftene til lavere priser end taxfree, siger Kerim Lindved Aydin, Senior Vice President hos Scandlines.

Lette og friske sommerdufte
Ifølge trendforsker Louise Byg Kongsholm er tendensen for valg af dufte i sommerperioden helt i tråd med parfumeriernes lanceringer. Sommerdufte skal være lette og friske.

– Danskerne foretrækker generelt sommerdufte, som leder tankerne hen på solskin og varme vinde. Især de yngre kvinder, som gerne skifter parfume, har en ny sommerduft til hver af ugens dage. Omvendt vender mænd og ældre kvinder i højere grad til bage til den samme duft, fortæller Louise Byg Kongsholm.

Danskernes tre foretrukne feriedufte

 • Escada Turquoise Summer EDT 100 ml. Escada Turquoise Sommer er en frugtagtig sommerduft med jordbær-, hindbær- og solbærnoter, suppleret med vanilje og sandeltræ.
 • Pris i Onboardshop kr. 449,-. Vejl. udsalgspris i DK kr. 565,-. Besparelse 20 procent.

 • Calvin Klein CK One Summer 15 EDT 100 ml. Forfriskende citrus-twist med en overflade af enebær og stjerneanis – afrundet med moskus og amberwood. En duftoplevelse der kan deles af både mænd og kvinder.
 • Pris i Onboardshop kr. 269,-. Vejl. udsalgspris i DK kr. 368,-. Besparelse 27 procent.

 • Giorgio Armani Code Turquoise Male Summer EDT 75 ml. Armani Code er en frisk, krydret maskulin duftblanding af grapefrugt og neroli, hvor de primære noter dækker over en kombination af oliven- og cedertræ Moderne og tidsløs på én gang.
 • Pris i Onboardshop kr. 319,-. Vejl. udsalgspris i DK kr. 399,-. Besparelse 20 procent.

  Kilde: Scandlines 

  Related links

  Emner

  Kategorier


  Om Scandlines

  Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden.

  Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

  Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2014 i alt 14,8 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 60.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

  Kontakt

  Anette Ustrup Svendsen

  Anette Ustrup Svendsen

  Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

  Relateret materiale