Gå til indhold
Masser af danskere holder sommerferie i Tyskland. Sammen med Spanien og Italien ligger nabolandet i top 3 over danskernes foretrukne feriedestinationer.
Masser af danskere holder sommerferie i Tyskland. Sammen med Spanien og Italien ligger nabolandet i top 3 over danskernes foretrukne feriedestinationer.

Pressemeddelelse -

Danskerne er varme på tysk sommerferie

Danske par og børnefamilier sætter i stigende grad kurs mod Tyskland, når kalenderen viser sommerferie – Tyskland er lige nu et af de hippeste rejsemål på det europæiske marked, vurderer rejseekspert.

Tyskland, der tidligere var forbundet med sødtandet grænsehandel og seniorer på bustur, er trådt op i en ny, trendy liga. Således vinder Danmarks sydlige nabo frem som destination for alt fra børnefamilier på sommerferie til aktive naturelskere, gastro-kendere og spa-tilhængere på storbytur.

Især i sommermånederne lokker nabolandet masser af danskere over grænsen, hvor den tyske riviera, campingpladserne og storbyer som Berlin, Hamborg og Bremen er rejsemål for en stor del af de ferierende. Ifølge Danmarks Statistik ligger Tyskland på tredjepladsen over udenlandske destinationer, som flest danskere rejser på ferie til – kun overgået af Spanien og Italien.

Forklaringen på danskernes tyske crush skal blandt andet findes i det store udvalg af klassiske sommer-darlings som børnevenlige strande, naturskønne campingpladser og høje temperaturer. Samtidig er nabolandet hjemsted for nogle af tidens allerstørste rejsetrends. Eksempelvis tæller Tyskland 300 Michelin-restauranter, 1.400 spabyer, højpulserende storbyer og vindistrikter i verdensklasse.

”Tyskland er en mosaik af kulturhistorie, strand, camping, koncerter, trendy storbyer, shopping, øl, vin og gastronomi. Og naturen er så smuk, at man taber kæben. Helt i tråd med tiden giver Tyskland derfor mulighed for at kombinere strandferie med aktiv livsstil og kulturelle oplevelser i verdensklasse. Det store oplevelsesudbud gør destinationen relevant for stort set alle målgrupper og er med til at placere Tyskland blandt de hippeste rejsemål på det europæiske rejsemarked,” siger rejseekspert og tv-vært, Anne-Vibeke Isaksen.

Hun nævner også den korte afstand fra Danmark og det generelt lavere prisniveau som årsag til Tysklands voksende popularitet.

Også færgetrafikken bakker op om nabolandets høje stjerne hos danskerne. I 2016 førte stigende efterspørgsel på afgange i weekender og højsæsoner således til, at rederiet Scandlines indsatte to store, nye hybridfærger på ruten mellem Gedser og Rostock.

”Interessen for Tyskland er steget, og der er sket et tydeligt imageskift, som smitter positivt af på færgetrafikken mellem de to lande. Vi kan også mærke det på aktiviteten på vores inspirationssite til oplevelser i Tyskland, hvor vi inden for de seneste seks måneder har registreret over 325.000 besøgende,” siger Brian L. Hansen, der er Content and Campaign Manager hos Scandlines.

Book billetter her: www.scandlines.dk, eller bliv inspireret til sommerferie i Tyskland her: taetpaa.scandlines.dk

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 13 færger transporterede Scandlines i 2017 i alt 15 millioner passagerer, 3,1 millioner personbiler, 1,1 million fragtenheder og 56.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale