Gå til indhold
Billige øl stimulerer trafikken over Øresund

Pressemeddelelse -

Billige øl stimulerer trafikken over Øresund

Den danske afgiftssænkning på øl synes ikke blot at have effekt i Danmark. Også Scandlines, som blandt andet sejler på færgeruten Helsingør-Helsingborg, oplever vækst i antallet af rejsende – og salget af øl. 

”I juli har vi haft cirka 24.000 flere landgangspassagerer sammenlignet med juli 2012, hvilket er en vækst på omkring fem procent, og vi tror, at dette er en direkte effekt af afgiftssænkningen på øl i Danmark,” siger Henrik Rørbæk, linjechef på Scandlines-ruten Helsingør-Helsingborg.

Den 1. juli i år blev afgiften på øl sat ned i Danmark, men allerede i juni satte Scandlines priserne ned på øl om bord. Effekten lod ikke vente på sig, og allerede i juni steg salget af øl om bord med cirka 40 procent, og væksten fortsætter. I juli blev der i gennemsnit solgt mere end 1.600 kasser eller over 38.000 øl dagligt om bord på Scandlines-færgerne, hvilket er 40 procent mere end sidste år.

Samtidig med at antallet af landgangpassagerer stiger, falder biltrafikken mellem Helsingør og Helsingborg. I juli blev der transporteret cirka 214.000 personbiler, hvilket er et fald på omkring seks procent sammenlignet med juli måned sidste år. Tilvæksten i landgangspassagerer kompenserer dog sammen med en stigning i bustrafikken på 11 procent for faldet i biltrafikken.

”Vi ser en tydelige trend i år, at antallet af korttidsrejsende stiger, mens ferietrafikken bliver mindre. Vi tror, at dette primært hænger sammen med, at interessen for at købe ind i Danmark vender tilbage,” siger Henrik Rørbæk. Starten på august måned viser også, at denne trend fortsætter.

For yderligere information kontaktes Jens Ole Hansen, stedfortrædende linjechef hos Scandlines, telefon +46 4218 6312.

Fakta – trafiktal for Scandlines Helsingør-Helsingborg, juli 2013

Passagerer: 1.159.178 (-0,3 %)
Personbiler: 214.385 (-6,2 %)
Busser: 2.969 (+11 %)
Lastbiler: 27.083 (+1,2 %)
Tallene i parentes angiver den procentuelle forskel sammenlignet med samme måned sidste år.

Læs mere om betingelser om Scandlines på www.scandlines.dk. 


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)