Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Bedre service mellem Helsingør og Helsingborg

For at øge service og optimere afgangsfrekvenser på Helsingør-Helsingborg-forbindelsen sættes HH Ferries’ færger ind i Scandlines-samarbejdet.

Passagererne på Helsingør-Helsingborg-overfarten kan se frem til øget afgangsfrekvens og bedre service for at imødegå den hårde konkurrence fra Øresundsbroen.

”En afgang hvert 15. minut fra fælles kajanlæg i Helsingør og Helsingborg er et af de tiltag, som på længere sigt skal gøre linjen mere attraktiv for passagererne. Vi vil med koordination af sejlplanerne gøre det lettere og mere attraktivt for kunderne at bruge os, siger direktør og COO i Scandlines A/S, John Steen-Mikkelsen.

Siden Øresundsbroen åbnede, har den tiltrukket en stadig større del af trafikken over sundet, og i dag har broen en markedsandel på 80 procent af personbiltrafikken mellem Danmark og Sverige. Ligeledes på fragtområdet har Øresundsbroen i løbet af de seneste år øget sin markedsandel. Disse faktorer har bidraget til, at det er Øresundsbroen, som fastsætter prisniveauet for transport mellem de to lande.

”Hvis vi skal skabe en effektiv forbindelse på lang sigt, er det nødvendigt, at færgevirksomheden forstærkes. Kun på denne måde får vi mulighed for at optimere trafikken i høj- og lavsæsonen og tilpasse personalestaben til markedets behov. Det betyder, at vi kan holde fast i de konkurrencedygtige priser samtidig med, at vi får etableret en langsigtet løsning for trafikken på det nordlige Øresund, siger John Steen-Mikkelsen.

Omlægningen af aktiviteterne vil foregå i etaper med start fra den 1. september 2009. De første tiltag er planlagt til at finde sted i løbet af efteråret, og fra 1. september 2010 vil samtlige færger være fuldt integrerede med fælles billetsalg, check-in og kajanlæg.

For yderligere information kontakt direktør og COO i Scandlines A/S, John Steen Mikkelsen, på telefon +45 33 15 15 15 eller Liniechef, Henrik Rørbæk, på telefon +46 42 18 60 55.


Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines
Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. På tre korte færgeruter med høj frekvens og kapacitet mellem Danmark, Sverige og Tyskland leverer vi en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for vores kunder om bord på færgerne såvel som i vores BorderShops.

I 2011 transporterede vi 11,5 millioner passagerer, 2,6 millioner personbiler og 640.000 lastbiler på vores ruter Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Pressekontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)