Gå til indhold
Afgørelse i sagen om Scandlines' klage over Femern-godkendelse

Pressemeddelelse -

Afgørelse i sagen om Scandlines' klage over Femern-godkendelse

Den tyske forbundsforvaltningsdomstol har med dagens afgørelse kendt den tyske myndighedsgodkendelse af Femern-tunnelen for retsgyldig.

Sidst i september blev Scandlines’ klage over den tyske myndighedsgodkendelse af Femern-tunnelen behandlet ved forbundsforvaltningsdomstolen i Leipzig. I dag har domstolen kendt godkendelsen for gyldig.

”Vi er lettede over, at den store og bureaukratiske proces nu når til vejs ende. Vi skal stadig vente cirka fem måneder på at modtage forvaltningsdomstolens skriftlige begrundelse, men kan helt overordnet sige, at vi glæder os til at koncentrere os om en almindelig hverdag. Forhåbentlig også en hverdag hvor danske politikere ikke ser os som roden til alt ondt og bedre kan engageres i vores spændende miljøtiltag,” siger Søren Poulsgaard Jensen, Scandlines’ CEO.

Uden at have læst begrundelsen glæder Scandlines sig specifikt over, at sikkerheden til søs er blevet taget i betragtning i og med, at Scandlines’ færger har fået prioritet over de pramme, Femern A/S transporterer udgravningsmateriale i. Desuden er det glædeligt, at Femern A/S kan afspærre meget mindre af Femern Bælt under byggeriet.

Ligeledes er Scandlines meget tilfreds med, at Femern A/S skal afstemme alle tiltag med de tyske myndigheder, så alt bliver gjort ordentligt og redeligt under hensyntagen til tysk lov og ret.

”Vi ønsker dog stadig en mere ligeværdig vejadgang til færgehavnen i Puttgarden. Det aktuelle forslag er en marginal justering for os og stadigvæk en massiv nedgradering i forhold til i dag og til klar fordel for vores statsejede tunnelkonkurrent. Vi vil derfor fortsat kæmpe for lige adgangsveje til tunnel og færger – både lokalt og i EU. Det kan ikke passe, at Femern A/S kan designe en ringe adgang til vores havn,” siger Søren Poulsgaard Jensen.

Scandlines vil fortsat være en del af den europæiske infrastruktur, både under byggeriet og efter åbningen af en fast Femern-forbindelse.

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark og Tyskland. Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. 

Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Med over 41.500 afgange på 8 færger transporterede Scandlines i 2019 i alt 7,2 millioner passagerer, 1,7 millioner personbiler og ca. 700.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale